JImmy Øien driver restaurant Rest i Oslo.
JImmy Øien har stått bak prisbelønte restaurant Rest i Oslo. Nå legges restauranten ned, etter seks års drift

Legger ned Rest.

En av de mest unike restaurantene i Norge, Rest., legges ned etter seks års drift.

Jimmy Øien og Rest. har fått mye publisitet i løpet av seks år, men nå er det slutt.

Dette skriver Jimmy Øien og Rest. på sin Facebook-side.

Kjære venner av Rest!

Gjennom seks år har vi holdt på med noe vi synes er fint og viktig.

Det har gitt priser som «Michelin Green Star», «Årets kjøkken», «Michelin Young chef» (Jimmy Øien), «Matredderprisen» og «Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris», plasseringer i Michelin-guiden, topp 10 OAD Europa og – ikke minst – utrolig hyggelige anmeldelser i norske aviser og av uavhengige anmeldere. Takk!

Mest av alt har det gitt utallige menneskemøter.

Rest har vist tusenvis av gjester fra inn- og utland hvilke matressurser som går til spille, fått bråke om hvor uetisk og ulogisk det er at vi kaster skeive grønnsaker og uvanlige stykningsdeler av dyr, plukket «ugress» og brukt «utgåtte» varer, alt til fine dining.

Ved å inspirere til kreativitet og matglede har vi forhåpentlig bidratt til å dytte bransjen i det vi mener er riktig retning. Det har vært et ideelt prosjekt vi er stolte av.

Men nå går det dessverre ikke lenger.

Etter covid og nedstenginger, long-covid i likviditeten, strømkriser og dyrtid, er det nå tid for å stenge dørene.

Takk til lærlinger, ansatte, ambassadører og leverandører. For en jobb dere har gjort!

Waste not, want not-tankegangen lever videre. Det er en måte å jobbe på, å lage mat på.

Det er mye mer å si, men akkurat nå: Takk for maten!

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS