«Norges beste vinkart» arrangeres i 2025 for åttende gang.

En hyllest til vinopplevelser fra hele landet

«Norges beste vinkart» arrangeres i 2025 for åttende gang. Søndag 2. mars skal Norsk Vinkelnerforening kåre vinnerne. Kåringen er en prestisjetung konkurranse som løfter frem de beste og mest unike vinlistene fra hele landet.

Illustrasjon:

Arrangementet, som har etablert seg som en viktig plattform for norske restauranter og vinbarer, retter søkelyset på det rike mangfoldet av vinopplevelser i Norge – fra Nord-Norge til Sørlandet, fra Rogaland og Vestlandet til Østlandet og Trøndelag.

Sterkere regionalt søkelys

President i Norsk Vinkelnerforening, Henrik Dahl Jahnsen.
President i Norsk Vinkelnerforening, Henrik Dahl Jahnsen.

Med et sterkere regionalt søkelys ønsker kåringen å fremheve både små og store aktører som utmerker seg gjennom sine vinkart.

Konkurransen vurderer bidrag basert på nøye utvalgte kriterier, og juryen gir spesiell oppmerksomhet til vinkart som speiler regionens særpreg og viser dedikasjon til kvalitet.

– «Norges beste vinkart» handler ikke bare om å hedre de beste vinopplevelsene på nasjonalt nivå, men også om å feire den unike variasjonen og ekspertisen som finnes i hele landet, sier president i Norsk Vinkelnerforening, Henrik Dahl Jahnsen.

En hyllest til vinens betydning i norsk matkultur

Illustrasjonsfoto:

Denne anerkjente konkurransen gir restauranter og vinbarer en mulighet til å vise frem sitt arbeid, samtidig som de får nasjonal oppmerksomhet for sitt engasjement og sitt regionale særpreg. 

«Norges beste vinkart» er en hyllest til vinens betydning i norsk matkultur og til de dyktige fagfolkene som står bak.

Les mer om kåringen her

Du kan også ta kontakt med styremedlem i Norsk Vinkelnerforening og koordinator for «Norges beste vinkart», Svein Lindin (svein@vinkelner.no/ telefon 47 87 40 83)

Norsk Vinkelnerforening

Norsk Vinkelnerforening har siden 1991 vært en forening som arbeider for å fremme kunnskap om og rundt vinkelnerens yrke i Norge.

Foreningen samler profesjonelle vinkelnere, og bidrar til kompetanseheving, nettverksbygging og erfaringsdeling.

Gjennom kurs, konkurranser og samarbeid med aktører i restaurant- og vinbransjen, bidrar Norsk Vinkelnerforening til å øke kvaliteten på norske vinopplevelser og styrke anerkjennelsen av vinfaget som en viktig del av norsk matkultur.

Du kan lese mer på Vinkelner.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS