Scandic Voss har åpnet. Her er hotelldirektør Berit Lunde og mange av de ansatte under åpningen. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Voss har åpnet

I dag, 30. januar, åpner Scandic Voss. Halvannet år etter første spadetak, åpner hotellet i hjertet av Voss sentrum. Med 215 rom, 770 sengeplasser og møtefasiliteter for 350 personer, blir det bygdas største hotell.

Publisert
Design og foto: RISS AS Petter Abrahamsen 

– Scandic Voss nå står klart til å ta imot gjester. Det blir vårt niende hotell i Bergen og omegn. Voss byr på et mangfoldig fritidstilbud og fantastiske naturopplevelser, og er en populær destinasjon for turister fra inn- og utland. Scandic Voss vil bidra til å imøtekomme den voksende etterspørselen. Med et tilbud som ikke finnes i bygda fra før, tror vi hotellet vil trekke nye besøkende til Voss, sier fungerende administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

Design og foto: RISS AS Petter Abrahamsen 

Direkte tilgang til skibakkene

Med beliggenhet ved siden av jernbanestasjonen er det muligheter for utslippsfri adkomst til Scandic Voss. Hotellet ligger dessuten vegg i vegg med den nye gondolbanen som vil frakte gjestene direkte fra døren til skibakkene og fjellet på under syv minutter. DARK arkitekter lot seg inspirere av vestlandsk byggeskikk og materialbruk da de tegnet hotellet. Scandic Voss fremstår likevel moderne med en røff innredningsstil som kombinerer møbler med forskjellig formspråk.

Det nye hotellet har allerede stor pågang av helgebookinger. Hotelldirektør Berit Lunde ser frem til å åpne Scandic Voss.

Design og foto: RISS AS Petter Abrahamsen 

– Jeg har gledet meg stort til å åpne Scandic Voss i dag sammen med vårt fantastiske team. Vi er klare til å ønske både tilreisende og lokale velkommen til vår perle midt blant Voss’ fjell, fjorder og opplevelsestilbud, sier Lunde.

Restaurant

Design og foto: RISS AS Petter Abrahamsen 

På nye Scandic Voss åpner restaurant Haik Grill & Bar med plass til 150 spisegjester. Her vil kjøkkenet servere matretter med lokal forankring, og på leverandørlisten står en rekke produsenter fra området.

– På restaurant Haik Grill & Bar skal både gjester og lokale kjenne seg hjemme. Vi satser på kortreist med råvarer fra leverandører som Vossabakst, Vossakjøtt, Underdals ost, Smalahovetunet, Evanger pølsefabrikk, Hardangergutane, Voss bryggeri, Voss fellesbryggeri med flere, sier Lunde.

Støtter lokalt næringsliv

Scandic Voss har et tett samarbeid med det lokale næringslivet og jobber blant annet med Destinasjon Voss for å sette Voss på kartet som et bærekraftig reisemål. Hotellet skal bli svanemerket innen utgangen av første driftsår.

– Voss har satset stort de siste årene. Det er utrolig kjekt å få være med og bidra til videre vekst og utvikling. Målet er at åpningen av Scandic Voss skal gjøre friluftsdestinasjonen Voss enda mer attraktiv uansett årstid, sier Lunde.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS