Re-Naa, norsk finalist i The Nordic Prize. (Foto: Re-Naa)
Re-Naa, norsk finalist i The Nordic Prize. (Foto: Re-Naa)

Re-Naa skal representere Norge i The Nordic Prize

Restaurant Re-Naa i Stavanger skal representere Norge i finalen av «The Nordic Prize 2019», der den beste restauranten i Norden skal kåres.

Publisert
Torill og Sven Erik Renaa driver Re-Naa i Stavanger. (Foto: Re-Naa)
Torill og Sven Erik Renaa driver Re-Naa i Stavanger. (Foto: Re-Naa)

Re-Naa, som for ikke lenge siden reetablerte seg i Eilert Smith Hotel i Stavanger, vant det norske uttaket i kamp med Fagn (Trondheim), Galt (Oslo), Hot Shop (Oslo), Maaemo (Oslo) og Røst Teaterbistro (Trondheim).

Re-Naa har hatt en stjerne i Guide Michelin siden 2016. Restauranten ble den gang den første utenfor Oslo i Norge som fikk en stjerne.

Tidligere har to norske restauranter vunnet kåringen; Maaemo i 2012 og 2015, og Sabi Omakase i 2016.

Dette er finalerestaurantene i 2019

Dette er de nordiske restaurantene som er nominert til finalen for 2019.

* Norge: Ren-Aa, Stavanger

* Danmark: AOC, København

* Island: Grillid, Reykjavik

* Sverige Gastrologik, Stockholm

* Finland: Palace, Helsinki

Vinneren kåres under en større galla i mai 2020, men det er foreløpig ikke bestemt hvor gallaen skal arrangeres.

Tidligere vinnere av The Nordic Prize

2019: ??

2018: Sollerød Kro – Danmark

2017: Koks, Torshavn - Færøyene

2016: Sabi Omakase, Stavanger – Norge

2015: Maaemo, Oslo - Norge

2014: Koks, Torshavn - Færøyene

2013: Geranium, Rasmus Kofoed & Søren Ledet - Danmark

2012: Maaemo, Esben Holmboe - Norge

2011: Henne Kirkeby Kro, Allan Poulsen - Danmark

2010: Matsalen, Mathias Dahlgren - Sverige

2009: Noma, René Redzepi - Danmark

Prisen ble etablert av Bent Christensen, mannen bak «Den danske Spiseguide», i 2009.

Det er 11. gang at prisen deles ut.

Les mer om Re-Naa på Restaurantrenaa.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca