Det er klart for den niende utgaven av Det Norske Måltid. (Arkivfoto: Tom Haga)
Det er klart for den niende utgaven av Det Norske Måltid. (Arkivfoto: Tom Haga)

Klart for Det Norske Måltid

Fredag kveld samles bransjen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. Det er nok en gang tid for Det Norske Måltid, som arrangeres for niende gang.

Publisert
Finalejuryen består av fra venstre Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Kari Innerå (BA53), juryleder Einar Risvik (Nofima), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland) og Tom Victor Gausdal (Strand Restaurant). (Foto: Det Norske Måltid)
Finalejuryen består av fra venstre Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Kari Innerå (BA53), juryleder Einar Risvik (Nofima), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland) og Tom Victor Gausdal (Strand Restaurant). (Foto: Det Norske Måltid)

Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, møttes finalejuryen 8. november i Oslo.

– Det var en tøff oppgave å velge vinnere blant så mange gode produkter, og det var ekstra kjekt at smaker fra hele landet var representert, sier den kjente kokken Kari Innerå (tidligere landslaget, nå BA53).

Se alle finaleproduktene lengre ned i saken

Finalejuryen

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Det Norske Måltid finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger. (Foto: Arkiv)
Det Norske Måltid finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger. (Foto: Arkiv)

Selve finalegallaen starter klokka 18.30, men før den tid vil det bli en rekke andre arrangementer i forbindelse med DNM.

Program på dagen

Fiskeriminister Per Sandberg og Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø deltar på Barnas sjømatverksted. Kokk Karl Erik Pallesen sitter i førersetet for barnehagebarn i foajeen på hotellet klokka 11.40

Ingrid Espelid Hovig er en av dem som har fått Det Norske Måltids hederspris. (Arkivfoto: Morten Holt)
Ingrid Espelid Hovig er en av dem som har fått Det Norske Måltids hederspris. (Arkivfoto: Morten Holt)

GladmatExpo får besøk av Sandberg og Sagen Helgø litt senere, der du får en forsmak på sommerens festival, som inkluderer en smakebit på Kokepunktet, Gladmats fagkonferanse for måltidsbransjen, med blant andre Sven Erik Renaa og Kjartan Skjelde.

Til lunsj serveres «Smaken av Jæren» med utdeling av premie i filmkonkurransen «Ung – jakten på den beste sjømaten» til et team av ungdommer som har laget beste film om å lage sjømat, ved Fiskeriminister Per Sandberg deltar også her. Sentrale politikere og produsenter fra Jæren deltar under lunsjen.

Prisutdelere

Her er de fleste av kveldens prisutdelere:

Charles Tjessem, Vinner Bocuse d’Or 2003

Petter Nome, Bryggeri- og drikkeforeningen

Terje Winterstø Røthing, Digital Etikett

Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN

Espen Blåfjelldal, Hanen

Anya Seeberg Liaaen, Matmagasinet Nord

Kristin Waagen, Tingvollost

Christine Sagen Helgø, ordfører Stavanger kommune

Trine Sandberg, Trines Matblogg

Renee Fagerhøi, vinner TV2 Top Chef

Sven Erik Renaa, Renaa Restauranter

Inger Solberg, Innovasjon Norge

Leif Forsell, Departementsråd LMD

Wenche Andersen, TV2

Per Sandberg, fiskeriminister

Roy Angelvik , statssekretær NFD

Einar Risvik, juryleder finalejury DNM og Nofima

Ken Bakke, Playdesign, Årets Forsprang

Roger Antonesen, sjef for DNB Stavanger – DNB Publikumspris

Nina Sundquist og Frode Kristensen, Matmerk - Årets Matspire

Øivind Lindøe & Vibeke Klemetsen – pris fra Matkanalen

Her er finalistene i Det Norske Måltid 2016 (sesong 9)

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms


Årets sjømat oppdrett: Salmaburger, Salmon Brands AS, Oslo


Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland


Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal


Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms


Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane

Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland


Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold

Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold

Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland

Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag

Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo

Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud

Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland

Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal

Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland

Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag

Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus

Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder

Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdalsbryggeriet, Nord-Trøndelag

Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland

Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag

Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag

Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

Du kan lese mer på Detnorskemaltid.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som en av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.

Det Norske Måltid arrangeres 6. januar 2017 for niende gang.

Les mer på Detnorskemaltid.no

Powered by Labrador CMS