
Klart for Det Norske Måltid
Fredag kveld samles bransjen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. Det er nok en gang tid for Det Norske Måltid, som arrangeres for niende gang.

Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, møttes finalejuryen 8. november i Oslo.
– Det var en tøff oppgave å velge vinnere blant så mange gode produkter, og det var ekstra kjekt at smaker fra hele landet var representert, sier den kjente kokken Kari Innerå (tidligere landslaget, nå BA53).
Se alle finaleproduktene lengre ned i saken
Finalejuryen
Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Selve finalegallaen starter klokka 18.30, men før den tid vil det bli en rekke andre arrangementer i forbindelse med DNM.
Program på dagen
Fiskeriminister Per Sandberg og Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø deltar på Barnas sjømatverksted. Kokk Karl Erik Pallesen sitter i førersetet for barnehagebarn i foajeen på hotellet klokka 11.40

GladmatExpo får besøk av Sandberg og Sagen Helgø litt senere, der du får en forsmak på sommerens festival, som inkluderer en smakebit på Kokepunktet, Gladmats fagkonferanse for måltidsbransjen, med blant andre Sven Erik Renaa og Kjartan Skjelde.
Til lunsj serveres «Smaken av Jæren» med utdeling av premie i filmkonkurransen «Ung – jakten på den beste sjømaten» til et team av ungdommer som har laget beste film om å lage sjømat, ved Fiskeriminister Per Sandberg deltar også her. Sentrale politikere og produsenter fra Jæren deltar under lunsjen.
Prisutdelere
Her er de fleste av kveldens prisutdelere:
Charles Tjessem, Vinner Bocuse d’Or 2003
Petter Nome, Bryggeri- og drikkeforeningen
Terje Winterstø Røthing, Digital Etikett
Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN
Espen Blåfjelldal, Hanen
Anya Seeberg Liaaen, Matmagasinet Nord
Kristin Waagen, Tingvollost
Christine Sagen Helgø, ordfører Stavanger kommune
Trine Sandberg, Trines Matblogg
Renee Fagerhøi, vinner TV2 Top Chef
Sven Erik Renaa, Renaa Restauranter
Inger Solberg, Innovasjon Norge
Leif Forsell, Departementsråd LMD
Wenche Andersen, TV2
Per Sandberg, fiskeriminister
Roy Angelvik , statssekretær NFD
Einar Risvik, juryleder finalejury DNM og Nofima
Ken Bakke, Playdesign, Årets Forsprang
Roger Antonesen, sjef for DNB Stavanger – DNB Publikumspris
Nina Sundquist og Frode Kristensen, Matmerk - Årets Matspire
Øivind Lindøe & Vibeke Klemetsen – pris fra Matkanalen
Her er finalistene i Det Norske Måltid 2016 (sesong 9)
Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms
Årets sjømat oppdrett: Salmaburger, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal
Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland
Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane
Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland
Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold
Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland
Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag
Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo
Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud
Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland
Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland
Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus
Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder
Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdalsbryggeriet, Nord-Trøndelag
Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland
Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland
Du kan lese mer på Detnorskemaltid.no
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
Det Norske Måltid
Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som en av landets viktigste matpriser.
Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.
Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.
Det Norske Måltid arrangeres 6. januar 2017 for niende gang.
Les mer på Detnorskemaltid.no