Kokkelærlinger i aksjon, her under Østlandske Storhusholdning. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Finale i TineCup

Parallelt med Norgescup (NM) for kokke- og servitørlærlinger, arrangeres finalen i TineCup i Stavanger. I TineCup er det sju lag, alle bestående av tre elever, som konkurrerer i finalen.

Publisert

Norges Kokkemesteres Landsforening og Tine har et samarbeid med kokk- og servitørelever på VG2. Gjennom hele skoleåret har ivrige elever på kokk- og servitørlinjene i Norge deltatt i en matkonkurranse, TineCup, der målet har vært å motivere unge fagutøvere og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget.

Fredag 29. januar møtes seks lag til finalen i TineCup i Stavanger, der også Norgescup (NM for lærlinger) finner sted fredag og lørdag.

Les mer om Norgescup, som også arrangeres i helga, her

Rekord i antall påmeldinger

Etter innledende runder i sitt eget hjemfylke, er det nå de aller beste som møtes til kamp.
Årets TineCup har satt rekord i påmeldte lag, hele 66 innsendte oppgaver skulle juryen evaluere.

Dette er positivt for rekrutteringen til faget, og Kjartan Skjelde kjent fra Masterchef, er på plass for å se om det er noen som utmerker seg ekstra.

Dette er finalelagene

Aliments fra Karmsund vgs. (Haugesund)

A.G.T fra Vestby vgs. (Vestby)

The great trio fra Nannestad vgs. (Nannestad)

Kimali fra Strinda vgs. (Trondheim)

Illustrasjonsfoto: Fredrik Ringe

Kointepelleran fra Breivika vgs. (Tromsø)

Tre Musketerer fra Årstad vgs. (Bergen)

Det er et kyndig dommerpanel som skal dømme i TineCup. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Balanse mellom gode matopplevelser og ernæring

– Tine er sponsor for det matfaglige miljøet i Norge og dette er et flott arrangement for å løfte fram unge kokker, sier Anne Marie Skjølsvik, talsperson for ernæring i Tine, i en pressemelding.

– Tine spiller en viktig rolle når det gjelder å ivareta norske mattradisjoner og utvikling av nye trender, samt bidra med en sterk ernæringskompetanse. Å fremme riktig ernæring gjennom gode matopplevelser, er viktig i alle generasjoner. Vi ønsker å bidra med kunnskap om riktig kosthold og gode levevaner på alle arenaer. Målet vårt er å motivere alle til å finne den riktige balansen i hverdagen, sier hun og benytter anledningen til å ønske alle deltakerne lykke til, sier hun.

Dommerpanelet

Hoveddommer under TineCup er Jostein Medhus, som også er manager for junior- og seniorlandslagene som skal til OL i oktober.

Med seg har han matfaglig ansvarlig i Tine, Pål Jetmundsen, og landslagskokkene Karl Erik Pallesen og Jan-Erik Hauge.

Torill Renaa, restaurantsjef på Renaa:Restauranter, er hoveddommer for servitørene og KAM i Tine, Heidi Netland Berge, er ostedommer.

Konkurransen starter klokka 08.30 fredag 29. januar, maten presenteres fra klokka 12.00, og det hele avsluttes 14.30.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS