Er du mann nok for en rosé?

Rosévin er ikke lenger forbeholdt frankofile, jentejuntaen i parken, knisete damer på Aker Brygge eller unge, lovende rosabloggere.

Publisert

For å nyte rosévin behøver du hverken vite hvor lenge vinen har hatt skallkontakt under gjæring eller hvor mye syre den inneholder. Det eneste som kreves er at du er trygg nok på deg selv. Til å drikke det du liker. Uten å skamme deg.

Kyllingens beste venn

I sommer utfordrer importøren Interbrands deg derfor til å manne deg opp og velge rosa når vinen skal på bordet. Franskmenn og italienere har stolt drukket sin rosé i generasjoner uten at det har dempet omverdenens syn på deres manndom nevneverdig.

Foruten å være en av de mest trendy vinkategoriene er rosévin brilliant å kombinere med mat. Det er kyllingens beste venn og fungerer bedre til salat enn de fleste hvitviner du har prøvd tidligere. Og når du skal grille skalldyr og sjømat er det bare å glemme rødvinen fremover. Rosévin fungerer nemlig aller best når du trenger en vin i det vanskelige midtfeltet mellom hvitt og rødt.

Vi ser en trend når det kommer til menn og rosé. Der det tidligere ble sett på som et forræderi mot eget kjønn å holde i noe annet enn en halvliter, eller til nød en tung rødvin, er det nå helt innenfor å nyte et glass med vakre rosatoner.

Nyhet på polet denne våren

Denne våren ble det lansert en nyhet på BiB fra den italienske vinprodusenten Tommasi. Den er også tilgjengelig på flaske

Nyt den til maten, på terrassen eller i parken, med eller uten sminke! Baciorosa betyr for øvrig «Rosekyss». Egnet til kyllingretter, lette forretter, grillet skalldyr og sjømat, samt lyst kjøtt, heter det i en pressemelding fra importøren.

Tommasi Baciorosa Appasionato 2015

Land: Italia

Drue: Corvina (50 %), Rondinella (30 %), Molinara (20 %)

Alkohol: 13%

Pris 75 cl: 140 kroner, varenr,: 2078701

Pris BiB, 300 cl: 400 kroner, varenr.: 3668306

Bestillingsutvalg

Norsk importør: Interbrands