Foto: Mats Dreyer

To måter å bruke Prosciutto di Parma på

Prosciutto di Parma fungerer både til hovedretten og som til snacks. Her er to ulike oppskrifter med Prosciutto di Parma.

Publisert

Pizza med hvit saus, Prosciutto di Parma og spinat

Ingredienser (til en porsjonspizza)

1 porsjonspizzabunn

2 ss Creme Fraiche

1/2 ss sitronsaft

1/2 finhakket hvitløksfedd

Salt og pepper

100 g revet ost

4 skiver Prosciutto di Parma

12 cherrytomater

1 håndfull babyspinat

Foto: Mats Dreyer

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Bland Creme Fraiche, sitronsaft og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Smør blandingen på pizzabunnen.
  • Topp pizzaen med revet ost, Prosciutto di Parma og cherrytomater.
  • Stek pizzaen på 225 grader i noen få minutter til osten er gyllen og parmaskinken er sprø.
  • Topp pizzaen med babyspinat før servering.

Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones

Ingredienser (4 porsjoner)

8 skiver Prosciutto di Parma

2 stk. eggeplommer

1/2 ts salt

1 ss sitronsaft

1 ts sennep

4 dl solsikkeolje

1 dl friske urter (for eksempel persille, basilikum og timian)

1/4 ts malt sort pepper

Fremgangsmåte:

  • Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
  • Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i urtene og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Tips: Denne retten kan du servere som snacks eller som en del av tapasbordet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Foto: Mats Dreyer
Powered by Labrador CMS