Vinneren av Matomsorgsprisen 2023, seksjonsleder for hovedkjøkkenet på Ullevål sykehus, Egil Brevik (til venstre), sammen med juryleder Ivar Villa.
Vinneren av Matomsorgsprisen 2023, seksjonsleder for hovedkjøkkenet på Ullevål sykehus, Egil Brevik (til venstre), sammen med juryleder Ivar Villa.

Har du en kandidat til Matomsorgsprisen 2024?

Matomsorgsprisen skal deles ut for 19. gang i 2024. Har du en kandidat til den anerkjente prisen? Fristen for å nominere kandidater er 1. september.

Matomsorgsprisen

Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca/Horecanytt.no.

Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg.

Prisen består av et originaldesignet diplom og et kunstverk gitt av Horeca, samt et stipend på 30 000 kroner gitt av Kost- og ernæringsforbundet og Tine SA. 

Prisen deles ut til fagpersoner i kantiner eller institusjoner som gjør en forskjell.

Matomsorg er ikke bare å tilby et måltid. Matomsorg dreier seg om helhet. Det dreier seg om at rammen rundt måltidet er hyggelig, at måltidet er vel tilberedt, med utgangspunkt i gode råvarer og ernæringskunnskap. Det dreier seg om å ønske sine gjester eller pasienter vel. Juryen er ute etter de særdeles gode eksemplene.

Dette ser juryen etter

Juryen ser etter kandidater som:

* Bedrer kvaliteten på måltidet med tanke på råvarer og ernæring

* Ser nytten og viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet

* Gjør nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode

* Aktivt sørger for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse

* Systematisk arbeider for et godt arbeidsmiljø

Kjenner du noen som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner? Send ditt forslag med begrunnelse til post@matomsorg.no innen 1. september 2024.

Du finner også informasjon, vedtekter og aktuelle skjemaer på Matomsorg.no.

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS