Vinneren av Matomsorgsprisen 2023, seksjonsleder for hovedkjøkkenet på Ullevål sykehus, Egil Brevik (til venstre), sammen med juryleder Ivar Villa.
Foto: Morten Holt
Har du en kandidat til Matomsorgsprisen 2024?
Matomsorgsprisen skal deles ut for 19. gang i 2024. Har du en kandidat til den anerkjente prisen? Fristen for å nominere kandidater er 1. september.
Matomsorgsprisen
Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca/Horecanytt.no.
Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg.
Prisen består av et originaldesignet diplom og et kunstverk gitt av Horeca, samt et stipend på 30 000 kroner gitt av Kost- og ernæringsforbundet og Tine SA.
Prisen deles ut
til fagpersoner i kantiner eller institusjoner som gjør en forskjell.
Matomsorg er
ikke bare å tilby et måltid. Matomsorg dreier seg om helhet. Det dreier seg om
at rammen rundt måltidet er hyggelig, at måltidet er vel tilberedt, med
utgangspunkt i gode råvarer og ernæringskunnskap. Det dreier seg om å ønske
sine gjester eller pasienter vel. Juryen er ute etter de særdeles gode
eksemplene.
Dette ser juryen etter
Juryen ser etter
kandidater som:
* Bedrer
kvaliteten på måltidet med tanke på råvarer og ernæring
* Ser nytten og
viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet
* Gjør
nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode
* Aktivt sørger
for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse
* Systematisk
arbeider for et godt arbeidsmiljø
Kjenner du noen
som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner?
Send ditt forslag med begrunnelse til post@matomsorg.no innen
1. september 2024.
Du finner også
informasjon, vedtekter og aktuelle skjemaer på Matomsorg.no.
Disse har fått Matomsorgsprisen
2006: Albert Brouwer, Sunndal kommune
2007: Harald Birkeland, ISS Catering
2008: Janicke Gurijordet, Nøtterøy sentralkjøkken
2009: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital
2010: Henning Stordal, Fazer Food Services
2011: Heracleum bo- og servicesenter, Tromsø v/kjøkkensjef Linda Pedersen Vik og Reidun Pedersen.
2012: Nils Terje Tangnes, Steffensrud Rehabiliteringssenter, Vestre Toten
2013: Bærum Storkjøkken v/tjenesteleder Hanne Hagen-Jensen
2014: Bjørn Erik Vangen, Fosen folkehøgskole
2015: Hundsund skolerestaurant v/Liselotte Bjelke
2016: Pål H. Stenberg, Fagmyndighet Forpleining, Forsvaret
2017: Ronald Takke, Glomstua omsorgssenter
2018: Montebellosenteret v/kjøkkensjef Hanne Finstad
2019: Ida Kristiansen, klinisk ernæringsfysiolog, Stavanger universitetssykehus
2020: Kjøkkenet på Granly Stiftelse på Kapp i Østre Toten
2021: Avdeling for kjøkken og matomsorg i Lillestrøm kommune v/Vegar Bakken-Løvaas
2022: Norske Kokkers Landsforening (NKL)
2023: Hovedkjøkkenet på Ullevål sykehus, ved seksjonsleder Egil Brevik