Har du en kandidat til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris?

Kjenner du noen med samfunnsengasjement for norsk mat? Nå kan du nominere kandidater til årets vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2020.

Publisert

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.

Pris siden 1994

Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Gjennom sitt lange virke som formidler, forfatter og bistandsarbeider var Ingrid Espelid Hovig alltid et engasjert samfunnsmenneske med tanke og omsorg for andre.

I år skal prisen deles ut til en samfunnsengasjert matformidler.

Kjenner du en lærer, kokk, bonde, matformidler, gründer eller annen driftig person som bruker sin tid og engasjement for god norsk mat, til glede og nytte for andre?

Da kan du nominerer gjennom å sende inn et begrunnet forslag til [email protected]. Fristen er 7. august.

Prisen består av diplom og et stipend på 30 000 kroner. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Slik nominerer du:

* Forslag sendes til [email protected]

* Frist for innsending er 7. august 2020

* Forslag må være begrunnet

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Den verdige vinneren vurderes etter formidling og kunnskapsdeling av norsk lokalmat og drikke.

I 2020 deles prisen ut for 27. gang.

Vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 1994-2019

2020: ????

2019: Maret Ravdna Buljo, Boazová

2018: Gunnar Waagen, Tingvollost

2017: Inge Johnsen, Liantunet

2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.

2015: Kirsten Winge, blogger, biolog, forfatter og villmarkskokk fra Søre Osen

2014: Kokk og matformidler Andreas Viestad og kokk og matformidler Brynhild Romenstad Lervang

2012: Klepp Frivilligsentral

2011:Fagkonsulent Kirsty McKinnon, Bioforsk Økologisk Tingvoll og lærer Christin Løkke Hagen, Tingvoll barne- og ungdomsskole.

2010: Kokk/restauranteier Hanne Frosta

2009: Kjøkkensjef Gunnar Kvamme

2008: Matskribent Tove Diesen

2007: Osteprodusent Pascale Baudonnel

2006: Høgskolelektor Gerd Tomter Løvaas

2005: Høgskolelærer Bodil Norjorde

2004: TV-kokk Wenche Andersen

2003: Kokk Harald Osa

2002: Matjournalist Borghild Fiskå

2001: Konsulent/husstellærer Liv Gregersen Kongsten

2000: Produsent Arnt Harald Stange

1999: Matjournalist/ husstellærer Åse Strømstad

1998: Kokk Arne Brimi

1997: Kulturjournalist Henry Notaker

1996: Dr.med Ingvar Hjermann

1995: Professor Jan Raa

1994: Mag.art. Astri Riddervold

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca