Butter chicken, Tikka masala, Korma på 1-2-3

Det er kjent at man trenger tid og en god del krydder for å lage god indisk mat. Endelig er det mulig å lage de mest kjente indiske rettene som Tikka masala, Korma og Butter chicken med autentisk smak – uten å måtte ha stort utvalg av indiske krydder på kjøkkenet ditt.

Publisert
Niru Kumra hos Masalamagic.
Niru Kumra hos Masalamagic.

– Jeg har ønsket å gi flere muligheten til å oppleve autentiske indiske smaker på en enkel måte i hverdagen, sier Niru Kumra i Masalamagic.

Etter over halvannet år med intens produktutvikling er en serie med tre sauser som setter en ny standard for ferdigmat klar til prøvesmaking for matglade nordmenn.

Enkelt

– Sausene er klare til bruk. Alt du trenger å gjøre er å tilsette f.eks. kylling, lam eller grønnsaker. Ett glass er sammen med tilbehør nok til en middag for fire, forteller Niru. De nye sausene følger Masalamagics visjon om å lage ren og smakfull mat uten tilsetninger. Hverken egg, hvete eller melk er brukt for å få frem den ekte indiske smaken. Og som alle produkter fra Masalamagic, er sausene100 % veganske.

– Jeg er veldig opptatt av at maten skal smake hjemmelaget og ekte indisk, sier Niru. Sammen med vårt eksisterende utvalg av tilbehør som håndlagde nan, mango chutney og basmatiris kan et autentisk måltid lages like raskt som å varme en frossenpizza, sier Niru Kumra.

Produktene

Sausene er å finne i over 1000 butikker i Norgesgruppen og i COOP Mega fra 15. september.

Nirus Butter chicken saus gir deg den kjente festretten fra det kongelige Moghul-kjøkkenet. Sausen brukes i det nord-indiske kjøkken, Punjab, og er laget med blant annet autentiske krydder og kokosmelk.

Nirus kongelig korma saus er inspirert av reiser til sør-India. Sausen inneholder kvernede mandler, kokosmelk og kvalitetsrike krydder som gir en eksotisk smak.

Nirus tikka masala saus er en gourmetsaus fra det nord-indiske kjøkken i Punjab. Cashewnøtter, kokosmelk og aromatiske krydder gir deg den ekte smaken på favorittretten.

Et indisk eventyr

Niru Kumra startet Masalamagic på et skolekjøkken. Selskapet er nå er en vaskeekte familiebedrift med en matserie som finnes i over 1000 butikker i NorgesGruppen, COOP Mega, kolonial.no, i Adams Matkasse og i storkjøkken/horeca-markedet og i industriproduksjon. Alle produktene er veganske, uten kunstige tilsetninger og laget på Kumras oppskrift i India.

Stadig flere nordmenn spiser Nirus produkter som bla har medført at den lille indiske dagligvareleverandøren har vært på Gaselle-listen. Masalamagic opplyser at Nirus håndlagde nan og Mango chutney er bestselgere.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca