Hotellrommet er ofte der hvor smitte gjør sin debut på et hotell. Med regelmessig desinfeksjon vil smitte og videre spredning unngås. Her fra Lysebu. (Foto: Peder Klingwall/Vizpro)

Bedre inneklima i hoteller og restauranter

Firmaet Rene Vegger har utviklet et helt nytt konsept for desinfeksjon og smittefjerning rettet mot hoteller, overnattingssteder og restauranter.

Publisert
Daglig leder Stian Godeng og salgssjef Knut Arne Borgan i Rene Vegger AS tilbyr nå serviceavtaler til hotell- og overnattingsbransjen. (Foto: Peder Klingwall/Vizpro

– Basert på DeconX-metoden har vi nå utviklet et nytt konsept rettet mot hoteller og overnattingssteder. Metoden er fullstendig fri for miljøgifter og skadelige kjemikalie, sier salgssjef Knut Arne Borgan hos Rene Vegger AS.

Desinfeksjon sammen med gode rutiner sikrer optimal kjøkkenhygiene. (Foto: Peder Klingwall/Vizpro)

Steder med risiko for smitte

Typiske anvendelsesområder for desinfeksjon vil være hotell- og overnattingsrom, fellesområder som toaletter, trimrom, garderober og personalkantiner, kontorer, restaurantkjøkken og kurs- og konferanserom.

Behandlingen renser også luften og forbedrer inneklimaet, nyttig i konferanseavdelingen. (Foto: Peder Klingwall/Vizpro)

– Alle vet at hoteller og steder med stor gjennomstrømming av mennesker har stor risiko for smitte. Denne metoden har i lang tid vært forbeholdt helsevesenet og næringsmiddelindustrien, men det hyggelig også å kunne tilby dette også til hotellbransjen, sier Borgan.

Bedre luftkvalitet

Konseptet fjerner bakterier, virus og soppsporer, og reduserer derved sjansen for smitte og utbrudd av sykdom.

Høyteknologisk utstyr sikrer optimalt resultat. (Foto: Peder Klingwall/Vizpro

– Behandlingen vil også sørge for en markant forbedring av luftkvalitet i behandlede rom, vi har svært gode tilbakemeldinger og referanser fra fornøyde kunder. Hodepine og trøtthet blir borte, smittetrykket blir mindre. Det samme gjør sykefraværet, sier Borgan.

Metoden som benyttes har frem til nå vært forbeholdt helsevesenet og næringsmiddelindustrien, men nå er den altså gjort tilgjengelig for andre brukergrupper.

DeconX-metoden

– DeconX-metoden har i en årrekke vært i bruk ved landets sykehus og i næringsmiddelindustrien, metoden fjerner 99,9999% (log-6) av alle bakterier, virus og soppsporer i behandlede rom. Det benyttes kun ufarlige, kjemiske stoffer, ingen pesticider eller miljøskadelige elementer. Metoden og kjemien som benyttes er godkjent av Statens Legemiddelverk. Behandlingen er raskt gjennomført – i løpet av få timer, krever ingen tømming av rom, og tillater umiddelbar bruk av rom etter avsluttet behandling, opplyser Borgan.

– En serviceavtale med oss gir regelmessig oppfølging, gratis utrykning ved akutte tilfeller og ikke minst – færre sykedager hos gjester og ansatte. Klarer vi å forhindre sykdomsutbrudd i stor skala slik vi har sett flere ganger de siste årene, så er verdien av dette nærmest uvurderlig, uttaler Borgan videre.

– En stor del av vår kundegruppe er barnehager. Her ser vi i tillegg til reduksjon i sykefravær, at også hodepine og trøtthet hos ansatte forsvinner raskt. Dette er også et gjennomgangstema i tilbakemeldingene vi får andre kunder, sier daglig leder Stian Godeng.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Rene Vegger AS

Rene Vegger AS ble opprettet i 2016, og har på kort tid etablert seg som en konkurransedyktig og nyskapende aktør i markedet.

Bedriften holder til på Fagerstrand i Nesodden kommune i Akershus.

Bedriften har to avdelinger: Uteavdelingen tilbyr fasadevask og -vedlikehold, alge- og mosefjerning samt beskyttelse mot og fjerning av graffiti/tagging. Inneavdelingen tilbyr desinfeksjon og forbedring av inneklima til bedrifter og private.

Powered by Labrador CMS