Verdens første hybriddrevne cruiseskip MS Roald Amundsen skal i sommer seile ekspedisjonscruise til Svalbard. (Foto: Oscar Farrera/Hurtigruten)

Hurtigruten starter hybridseilinger rundt Svalbard

Denne sommeren skal MS Roald Amundsen bli første hybridskip som seiler rundt hele Svalbard. Med flere skip i drift langs norskekysten vil Hurtigrutens gjester få de spektakulære norske fjordene nærmest for seg selv de neste månedene.

– Sommeren 2020 blir en av de mest spesielle i norsk reiselivs historie. Samtidig er det en helt unik mulighet til å oppleve noen av Norges råeste reisemål nesten mutters alene, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Etter at koronakrisen nærmest la reiselivet brakk over natten, har Hurtigruten jobbet på spreng med å få opp igjen aktiviteten og få ansatte tilbake i arbeid.

Nå er flere av detaljene på plass:

I rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes – der Hurtigruten har seilt siden 1893 – vil selskapet inntil videre drive fire skip. Skipene følger den vanlige ruteplanen med anløp i 34 havner, kortreist lokalmat og et omfattende utfluktsprogram i samarbeid med lokale leverandører langs hele kysten.

Hentet tilbake permitterte

De siste ukene har Hurtigruten hentet tilbake over 400 permitterte for å sette flere skip tilbake i drift.

– Det føles godt å kunne hente tilbake ansatte, og gjøre det vi kan for å bidra til at små og store bedrifter langs hele kysten kan få opp aktiviteten igjen, sier Skjeldam.

Vanligvis seiler Hurtigruten med 11 fullbookede skip i rutetrafikken gjennom hele sommeren. Selv med bare noen få skip i drift, ser belegget ut til å ligge på rundt 30 prosent i sommer.

– Vi har god plass på alle seilingene. Det er fordi nordmenn ikke klarer å dekke opp for de utenlandske turistene som ikke får komme inn i landet, sier Skjeldam.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS