Hurtigrutens MS Richard With i Raftsundet.
Hurtigrutens MS Richard With i Raftsundet.

Hurtigruten gir midler til lokale organisasjoner og prosjekter

Hurtigruten Foundation ønsker å støtte lokale prosjekter som gjør en positiv forskjell i kystsamfunnene der Hurtigruten seiler.

Nå oppfordres organisasjoner langs Norskekysten og på Svalbard til å søke om støtte opptil 100 000 kroner til sine initiativer.

Fristen er 1. november.

Skal bidra positivt til samfunnene og naturområdene som Hurtigruten besøker

– Vi mener at all turisme skal bidra positivt til samfunnene og naturområdene vi besøker, og Hurtigruten har et særlig ansvar for å støtte opp om disse verdiene. Gjennom stiftelsen har vi mulighet til å gi noe tilbake til de fantastiske stedene vi besøker, og det er vårt ønske å bidra til at disse samfunnene kan vokse og trives i mange år fremover, sier daglig leder for Hurtigruten Foundation, Henrik A. Lund.

Lund legger til at prosjektene som støttes, ikke bare skaper direkte verdi for lokalsamfunnene, men også inspirerer andre til å ta ansvar.

– Prosjekter som Aktiv i Friluft på Svalbard, som rydder plast og marint søppel, eller Nordkapptrappa i Honningsvåg, viser hvordan lokale initiativer kan bidra til å bevare naturen og samtidig skape nye muligheter for lokalbefolkningen og besøkende. Det er denne type prosjekter vi ønsker å støtte - de som tenker bærekraftig og samtidig skaper ringvirkninger for samfunnet, sier Lund.

Tidligere støttede prosjekter 

Gjennom årene har Hurtigruten Foundation støttet en rekke lokale prosjekter. I 2023 ble det blant annet tildelt midler til Kamøyvær Bygdelag for å bevare det lille fiskeværet Kamøyvær, og Brønnøy Frivilligsentral som utvider sine tjenester for de som trenger assistanse i Brønnøysund.

Andre prosjekter inkluderer strandrydding i Sørøysund, avfallshåndtering ved Knivskjellodden, og aktiviteter for å fremme trivsel og fellesskap i Longyearbyen. Felles for alle disse initiativene er deres fokus på å skape en bærekraftig fremtid for lokalsamfunnene sine.

Enkel søknadsprosess – midler på opptil 100 000 kroner 

Hurtigruten Foundation deler ut midler på opptil 100 000 kroner per prosjekt, og det er enkelt å søke. Alle prosjekter som bidrar til kystsamfunnenes utvikling eller bevaring, oppfordres til å sende inn sin søknad innen 1. november. Søknadsskjema og retningslinjer finnes på Hurtigrutens nettside.

– Dette er en flott mulighet for lokale organisasjoner til å få støtte til prosjekter som gjør en forskjell. Vi ser frem til å motta søknader fra hele kysten, og vi håper at flere blir inspirert til å bidra til en mer bærekraftig framtid, sier Lund.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS