Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting, og NKLs president Kyrre Dybdal, er fornøyd med nytt samarbeid.
Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting, og NKLs president Kyrre Dybdal, er fornøyd med nytt samarbeid.

Ny avtale gir Scandic tilgang på verdens beste kokker

Scandic Norge har signert en fireårig samarbeidsavtale med Norske Kokkers Landsforening (NKL) og de norske kokkelandslagene.

Avtalen ble kunngjort under NM i kokkekunst i Trondheim tirsdag kveld, 24. september.

NKL har i dag tre landslag som aktivt konkurrerer og representerer Norge internasjonalt. I tillegg til senior- og juniorlandslaget, har de også etablert et «Community Catering»-landslag, som omfatter kantiner og institusjoner. 

Den nye avtalen strekker seg over fire år, og markerer starten på en ny æra med samarbeid mellom Scandic og kokkelandslagene.

– Gir oss tilgang på de beste kokkene i verden

– Dette er fantastisk for oss i Scandic, og gir oss tilgang på de beste kokkene i verden. Det vil inspirere internt, og bidra med kunnskap og kompetanse som vi kan bruke for å løfte nivået på maten vi serverer ytterligere, sier direktør for mat og drikke hos Scandic Norge, Morten Malting.

NKL jobber med å fremme det norske kjøkken, den norske matkulturen og kokkeyrket. De jobber både med å styrke rekrutteringen og anseelsen til kokkeyrket, og med å sikre en sterk tilstedeværelse og leveranse i de store og viktige kokkekonkurransene både nasjonalt og internasjonalt.

– NKL gjør et uvurderlig arbeid

– Det er viktig å ha et landslag for å fremme kokkekunsten og de norske råvarene ute i verden, og her gjør NKL et uvurderlig arbeid. Dette arbeidet betyr mye for oss som jobber med mat i Norge, og bidrar til både stolthet og utvikling, sier Malting.

– For vår del ønsker vi at samarbeidet skal bidra til økt søkelys på kokkeyrket, NKLs aktiviteter, det norske kjøkken, og ikke minst styrket rekruttering til både restaurant- og matfag og de norske kokkelandslagene, sier daglig leder for NKL, Espen A. Wasenius.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS