Toma FM Rogaland, med fagansvarlig og kantineleder Ola Magne Noren i spissen, har deltatt i Årets Matgledebedrift flere ganger.
Toma FM Rogaland, med fagansvarlig og kantineleder Ola Magne Noren i spissen, har deltatt i Årets Matgledebedrift flere ganger.

Skal kåres nye vinnere i Årets Matgledebedrift

Kåringen av Årets Matgledebedrift, i regi Tine, er i gang igjen.

Tre vinnere skal kåres i Årets matgledebedrift 2024.
Tre vinnere skal kåres i Årets matgledebedrift 2024.

Nye vinnere skal kåres i Tines prestisjekåring Årets Matgledebedrift. Denne gangen skal det kåres vinnere i to kategorier; kantine og hotell

Vinnerne kåres torsdag 24. oktober 2024.

Sette matglede på agendaen

Tine Årets Matgledebedrift har blitt arrangert i mange år, og i år skal vinnere kåres for 16. gang.

Konkurransen henger sterkt sammen med Tines visjon «Sammen skaper vi ett levende Norge», der målet er å sette matglede på agendaen.

Konkurransen foregår i perioden april - juni 2024, og er delt opp i to delperioder med to ulike temaer (ost i mat og enkel sommermat).

Kantine og hotell

Servering hos Toma FM Rogaland.
Servering hos Toma FM Rogaland.

Nytt for i år er at konkurransen arrangeres utelukkende for kantine og hotell, der det skal kåres vinnere i begge kundekategorier.

De blir vurdert ut ifra kreativitet og matgleden de dokumenterer, presenterer og serverer til gjestene sine.

I år skal også Tine Industri gjennomføre en egen konkurranse, rettet mot industribedriftene. Årets Matgledeprodukt er en konkurranse som skal kåre en produktnyhet som skaper matglede, hvor kunden bruker meieriprodukter som ingrediens på en kreativ eller ny måte.

Fagansvarlig hos Toma FM Rogaland, Ola Magne Noren.
Fagansvarlig og kantineleder hos Toma FM Rogaland, Ola Magne Noren.

Les også: De Tre Stuer Vår Energi vant Årets matgledebedrift 2021 (oktober 2021)

– Gir inspirasjon

Fagansvarlig og kantineleder hos Toma FM Rogaland, Ola Magne Noren, har deltatt i Årets Matgledebedrift flere ganger, har vært semifinalist, og i 2018 fikk Toma FM Rogaland til og med en tredjeplass i konkurransen.

Han og staben har engasjert seg stort, og fikk gjennom konkurransen inspirasjon til å sette opp en egen «Trustshop» i kantinen. I fjorårets konkurranse hadde de søkelys på det som vokser i naturen, og sanket spiselige vekster som granskudd og sopp på turer i skogen, som de igjen serverte gjestene sine.

– Det å konkurrere synes jeg er gøy, og jeg har hatt mye glede av konkurransen. Gjestene våre har i hvert fall satt pris på alle sprellene vi har funnet på sier Noren.

Viser matglede og stolthet for faget

Matfaglig ansvarlig hos Tine, Pål Jetmundsen.
Matfaglig ansvarlig hos Tine, Pål Jetmundsen.

Matfaglig ansvarlig hos Tine, Pål Jetmundsen, har vært med i juryen i mange år, og forteller at Årets Matgledebedrift er konkurranse med lange tradisjoner, som viser frem og hedrer faget og folkene.

– Personlig er jeg takknemlig å få være med i juryen hvert år, og fått se den fantastiske matgleden og stoltheten som vises i de ulike bedriftene. Jeg ser frem til årets konkurranse med mange nye dyktige fagfolk, sier Jetmundsen.

Les også: Årets matgledebedrift 2020: Beitostølen Helseportssenter (oktober 2020)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS