Ksenia Levy sammen med en av de andre i husøkonom-avdelingen, Monika Rojek (til venstre), som opprinnelig kommer fra Polen. (Foto: Morten Holt)

Husøkonomen skaper liv på hotellet

Trivselsfaktoren er uvanlig høy i husøkonom-avdelingen til Ksenia Levy (33) på Scandic Fornebu.

Publisert
Hotelldirektør Toril Flåskjer og husøkonom Ksenia Levy på Scandic Fornebu. (Foto: Morten Holt)

– Hennes avdeling har uvanlig høy medarbeidertilfredshet. I tillegg scorer også avdelingen svært høyt på både effektivitet og kvalitet, forteller hotelldirektør på Scandic Fornebu, Toril Flåskjer (56).

Renholdsavdelingen – eller husøkonom-avdelingen, er ofte ikke kjent for å ha den aller høyeste trivselen på jobb, men under Ksenia Levys ledelse skiller avdelingen på Fornebu seg ut fra mange andre.

Husøkonom-avdelingen på Scandic Fornebu har det morsomt på jobb. Leder Ksenia Levy foran til venstre. (Foto: Hotellet)

Ha det moro på jobb

– Jeg legger opp til at vi skal ha det moro på jobb, kvitterer Levy.

– For meg handler det om å inkludere alle i fellesskapet. Det er viktig når det er 33 hel- og deltidsansatte i alle aldre fra mange nasjoner i avdelingen, sier hun videre.

– Vi må for all del unngå «utenforskap». Det er ingenting som er mer demotiverende, skyter Flåskjer inn.

Ksenia Levy er utdannet siviløkonom fra Arkhangelsk i Russland. (Foto: Morten Holt)

Les også: Toril Flåskjer - 20 år som hotelldirektør i Scandic

Fra Arkhangelsk i Russland

Ksenia Levy sammen med Monika Rojek. (Foto: Morten Holt)

Levy er utdannet siviløkonom fra Arkhangelsk i Russland. Hun bodde senere en periode på Island, der hun arbeidet som økonom, før hun kom til Norge for fem år siden, og begynte som renholdsassistent på hotellet. Siden august 2014 har hun ledet avdelingen – med stort hell.

– Når de ansatte trives på jobb, blir rommene alltid rene og bra. Det smitter igjen over på gjestene, sier hun videre.

Arbeide med mennesker

Fra den store strandryddedagen. Her er noen av de ansatte i husøkonom-avdelingen foran hotellet. (Foto: Ksenia Levy)

– Nå stortrives jeg til de grader i denne stillingen, og samtidig som jeg får brukt min økonomiske utdanning, har jeg gleden av å arbeide med mennesker hver eneste dag, sier hun smilende.

Både hele hotellet og husøkonom-avdelingen alene har opprettet lukkede grupper for Facebook, der det er «høyt under taket», der folk kan gratulere hverandre, gi ros og bygge hverandre opp.

Saken fortsetter under bildet

– Når de ansatte trives på jobb, blir rommene alltid rene og bra. Det smitter igjen over på gjestene, sier husøkonom på Scandic Fornebu, Ksenia Levy. (Foto: Morten Holt)
Ksenia Levy overrasker og setter pris på side ansatte. (Foto: Ksenia Levy)

At Ksenia Levy også bidrar like mye som de andre i avdelingen, smitter også over på arbeidsgleden hos de andre.

– Det er viktig for meg å være et forbilde for de andre. Jeg ønsker ikke å være sjefete, eller for nær venn med mine ansatte, det dreier seg om å ha et godt forhold, sier Levy, som også har avdelingsmøter hver eneste uke.

Les også: Scandic Fornebu engasjerer seg lokalt

Løfter hverandre opp

– Ksenia Levys og jeg deler den samme lederfilosofien – basert på de samme verdiene. Det dreier seg om å være målrettet og engasjert, holde fokus på de rette tingene, sette pris på mennesker, å feire og dele hendelser og suksesser. Hun er varm og inkluderende, og er ute og snakker med sine ansatte hele tiden. Hennes lederstil bidrar positivt inn i ledergruppen, der alle er opptatt av fornøyde medarbeidere og gjester. Vi løfter hverandre opp, noe medarbeidertilfredsheten på hele hotellet også viser, sier Flåskjer.

– Jeg liker ikke når alt er «vanlig». Vi prøver hele tiden å ha det gøy sammen, og benytter enhver anledning til å feire og markere, sier Ksenia Levy. (Foto: Ksenia Levy)

– Vi har alltid feiret og markert på de hotellene jeg har ledet, men Ksenia har tatt dette enda et steg videre, sier hotelldirektøren smilende.

De er to av i alt ni personer i ledergruppa på hotellet.

Les også: Scandic Fornebu tilbyr elsykler

Saken fortsetter under bildet

Les hele saken i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 4, som hadde utgivelse i juni)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS