Foto: Honningcentralen
Foto: Honningcentralen

En smak av honning

For tredje året på rad er det blitt arrangert Honning-NM i de tre kategoriene flytende og fast honning, samt honning med tilsetning.

Publisert

Prisene ble delt ut under Matstreifs frokostseminar på Sentralen i Oslo 6. februar. Bak arrangementet står Honningcentralen, Norges Birøkterlag, Oslos urbane birøkterlag, Matmerk og miljøorganisasjon ByBi.

Årets Birøkter

Ragna Ribe Jørgensen ble kåret til Årets birøkter. Juryen peker på at hun er en ivrig birøkter, bientusiast, og en drivende kraft i ByBi.

ByBi er ikke bare Norges største lokale birøkterlag, men også en miljøorganisasjon. Ragna er levende opptatt av biologisk mangfold og bienes betydning for en sunn og ren by. Hun er kunnskapsrik og har en fantastisk formidlingsevne som når inn til små og store osloboere, politikere, byutviklere, bybønder, akademikere og næringsliv. Det er mye takket være mennesker som Ragna at Oslo ble kåret til Europeisk miljøhovedstad 2019, heter det videre i begrunnelsen.

Fremtidens birøkter

Øyvind Stensland ble kåret til Fremtidens birøkter, og juryen peker på at han viser vei inn i fremtiden ved å kombinere moderne IT og god, gammeldags birøkt.

–Hans loggesystem er et eksempel på at teknologi i birøkten kan være med på å redusere sverming og øke honningutbytte, samt bidra til forskning for å gjøre levestandarden bedre for biene. Teknologi i landbruket er ikke nytt, men Øyvind er en foregangsperson innen birøkterfeltet, mener juryen.

Flere NM-vinnere

De øvrige NM-vinnerne i 2019 er Frelsesarmeen/Rusomsorgen «Jobben min» i Oslo v/Rune Mæhre (Fast honning), Geir Juliussen, Vestfold (Flytende honning) og Angela Guldal, Vestfold (honning med tilsetning).

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca