Det nye hotellprosjektet på flyplassen i Helsingfors har et budsjett på 1,2 milliarder kroner (Foto: Nordic Choice Hotels).
Det nye hotellprosjektet på flyplassen i Helsingfors har et budsjett på 1,2 milliarder kroner (Foto: Nordic Choice Hotels).

Nordic Choice i finsk storprosjekt

Nordic Choice Hotels skal drifte Finlands største hotellprosjekt gjennom tidene. På flyplassen i Helsingfors vil hotellet med 711 hotellrom stå klart i 2023.

Publisert

Det er eiendomsutvikler LAK Real Estate Oy som forteller at Nordic Choice Hotels blir selskapet som skal stå for drifta.

13 etasjer

Mer enn 700 rom fordelt på 13 etasjer skal kombineres med store konferansefasiliteter. Det er noe som flyplassen tidligere har manglet. Dessuten skal en Sky Bar i toppetasjen gi gjester og flyentusiaster en fantastisk utsikt, og hotellet vil på toppen av det hele være direkte tilknyttet flyterminaler og togstasjon.

– Hotellet blir en viktig del av en helt ny flyplassby, som også vil inneholde nye kontorer og leiligheter, og som til sammen vil bidra til å gi et bedre tilbud til reisende og konferansegjester, sier Tommy Vaisalo, CEO hos LAK.

Stordalen er forelsket

Nordic Choice Hotels har omfattende erfaring med å drifte og utvikle hotell på flyplasser i Norden og ser frem til å bli en del av det nye prosjektet på Vantaa.

– Vi har forelsket oss i Finland og Helsingfors. Dette passer perfekt inn i vår visjon om å overgå folks forventninger. Nå som vi tilfører noe nytt til markedet, er jeg sikker på at dette vil bli nok en suksessfull utvidelse for oss på det finske markedet, sier Petter Stordalen.

Byggestart i 2020

Planleggingen av hotellprosjektet startet i 2018. De finske eiendomsutviklerne forhandlet med flere selskaper, men den sterke merkevaren og kompetansen til Nordic Choice ble til slutt utslagsgivende.

– Helt fra starten visste vi at vi ønsket oss to forskjellige hotellkonsept for å kunne tilby en bredt utvalg og tilbud til de ulike målgruppene. Nordic Choice Hotels har lang erfaring med slikt arbeid, og har bred ekspertise innen konferansesegmentet, noe Arlanda flyplass er et godt eksempel på, sier Tommi Vaisalo.

Stor vekst

Området rundt flyplassen i Helsingfors utvikles i høy fart, og det nye prosjektet er en viktig bidragsyter for å gjøre utviklingen mer helhetlig.

– Prosjektet er også av stor betydning i nasjonal skala. Flyplassbyen Aviapolis er en av Finlands raskest voksende kontorområder. Hotellet vil bidra til områdets utvikling ved å tilby overnatting og konferansefasiliteter av høy kvalitet og med internasjonale standarder, sier Mikko Räsänen, styreleder hos LAK.

– Det er fantastisk å ha et hotell i verdensklasse i Helsinki-Vantaa. Det vil utfylle flyplassens servicetilbud og sørge for at flyplassen blir en europeisk møteplass, sier Kimmo Mäki, CEO av Finavia.

Åpner i 2023

Leiekontrakten ble signert 16. september 2019. Byggingen starter i begynnelsen av 2020, og budsjettet er på 120 millioner EUR. Etter planen vil hotellene åpne i 2023.

(Pressemelding)