Soussjef på Scandic Solli St. Olavs plass vant Tabasco Hot CHef 2017. (Foto: Haugen-Gruppen)

Stian Bjåstad vant Tabasco Hot Chef 2017

Stian Bjåstad, som til daglig er soussjef på Scandic St Olavs plass i Oslo, er vinneren av 2017-utgaven av Tabasco Hot Chef

Publisert
De fire deltakerne i Tabasco Hot Chef 2017. Til venstre vinneren Stian Bjåstad (Scandic St. Olavs plass, Oslo), Andre Flaaten (Inside Rockbar, Bergen), Tom Drange (seksjonskjøkkensjef, Helse Stavanger) og Ragnar Beck (kjøkkensjef, HMK Huseby). (Foto: Haugen-Gruppen)

De andre deltakerne i konkurransen var Tom Drange (seksjonskjøkkensjef, Helse Stavanger), Ragnar Beck (kjøkkensjef, HMK Huseby) og Andre Flaaten (kjøkkensjef, Inside Rockbar, Bergen)

Arrangøren melder om en tett og intensiv konkurranse hvor de fire finaledeltagerne hadde oppgaven å lage en burger med to side-retter og en dessert.

Tabasco skal med i alle retter

«Deltakerne er fra alle sektorer innen Horeca, og har bred erfaring. Dommeren følger dem tett gjennom prepp og forberedelse, før finalen avgjøres med «battle» der finalistene har 30 minutter på å tilberede og presentere hovedretten, samt 10 minutter ekstra for desserten», heter det i pressemeldingen fra Haugen-Gruppen.

Et av konkurransens kriterier er at Tabasco skal benyttes som en ingrediens i alle retter. Resultatet ble velsmakende matretter med spennende og innovative komponenter som passer både i restaurant, kantiner og på hotell.

«Devils Lamb»

Stian Bjåstads vinnerbidrag var en «Devil Lamb»-burger.

Vinneren Stian Bjåstad sammen med juryen. (Foto: Haugen-Gruppen)

Den var smakssatt med Tabasco Garlic Sauce, toppet med Eiker-ost og Tabasco Chipotle bacon med Dirty jordskokkfries toppet med Tabasco aioli, og cheddar med «sides» av en frisk røkt nepesalat med Tabasco Green vinagrett.

Desserten var «Raspberry green pepper», en fantastisk fin anretning med syrlig sitronkake, gelefylte friske bringebær, Tabasco Green pepper sauce-gele og coulis, servert med vaniljeis med rom og Tabasco Habanero.

Juryen

Juryen i konkurransen bestå av Atle Lura (kjøkkensjef, Fazer Wilberg på Statoil Stavanger), Gary Evans (Int. Corporate Chef Tabasco International) og Mats G Johansson (kategorisjef, Haugen-Gruppen Foodservice)

Tur til Avery Island

Vinneren av konkurransen får en reise til Tabasco på Avery Island Louisiana i USA i september for å oppleve hvordan den unike Tabasco er laget – fra frø til flaske.

Finalen ble arrangert i Haugen-Gruppen Foodservices lokaler på Vestby.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS