Ingunn Brunstad Anstensrud fra Den Sorte Havre. (Foto: Morten Holt).

Dette er finalistene i «Årets Lokalmatgründer» 2020

Nærmere 30 kandidater ble nominert, men dette er de fire finalistene i «Årets Lokalmatgründer» 2020.

Juryen har plukket ut de fire finalistene, som er:

* Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken, Elverum

* Den Sorte Havre og Kafè, Råde

* Hvasser Asparges, Hvasser

* Midsummer Hot Sauce og Kåre Wiig miljøgartneri, Orre

Les også: Svarthavre fra Østfold på menyen

Les også: Lokalmatprodusenten i Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken i Hernes i Elverum er tildelt Spesialitet-merket for to av sine elgprodukter.

Ostebygda vant i fjor

Konkurransen er vunnet av mange kjente lokalmatprodusenter og gitt dem god oppmerksomhet. Og som fjorårets vinner, Ostebygda ved Pål Medhus sier:

– Oppmerksomhet kan det bli penger av!

Les også: Ostebygda er «Årets Lokalmatgründer» 2019

Tradisjoner, bærekraft og grønt

Det ble nominert nærmere 30 kandidater. Juryen bemerker at kvaliteten på de nominerte er meget god, en trend man har sett over flere år. Juryen hadde en krevende jobb med å velge ut finalistene.

– Finalistene har attraktive produkter med en tydelig identitet. I en tid med søkelys på selvforsyning og bærekraft, er det særlig gledelig at kandidatene viser hvordan de kan utnytte forutsetningene vi har for produksjon av mat her i Norge på best mulig måte, enten det dreier seg om sesongprodukter, utmarksressurser, norske kornsorter eller innovative samarbeid, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.

Vinneren presenteres på Dyrsku’n

De fire kandidatene vil bli behørig presentert gjennom sommeren og avstemningen vil skje i løpet av august på nettsidene til Hanen.

Vinneren blir presentert under åpningen av Dyrsku’n i Seljord (11. til 13. september), der vinneren får overrakt prisen på 50 000 kroner. Vinneren blir også tilbudt plass som kommende års gjesteutstiller på Dyrsku’n.

Årets Lokalmatgründer er et samarbeid mellom Hanen og Meny, og har som mål å løfte fram den beste gründeren innen norsk lokal mat og drikke.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS