Scandic Hafjell ble av NHO Innlandet kåret til månedens bedrift i september (Foto: Scandic)
Scandic Hafjell ble av NHO Innlandet kåret til månedens bedrift i september (Foto: Scandic)

Nedleggelsestruet hotell ble månedens bedrift

Eierne av det tidligere OL-hotellet på Hafjell ønsket å legge ned, men i september i år utropte NHO Innlandet hotellet til å være månedens bedrift.

Publisert

Hotelleierne og eiendomsselskapet bak det tidligere OL-hotellet ved Hafjell ønsket å legge ned. Det var ikke lønnsomt å drive videre. Hotelldirektør Erik Fostervoll og de ansatte hadde imidlertid en drøm om å overleve.

Ansatte med pågangsmot

– Vi gikk fra bunn til topps, takket være pågangsmotet til de ansatte, sier hotelldirektør Erik Fostervoll.

Nå kan NHO Innlandet gratulere Scandic Hafjell som månedens bedrift for september 2019.

– Scandic Hafjell har vist at det er mulig å snu underskudd til en gevinst og bevaring av lokale arbeidsplasser. Det er flere som har spilt på lag av både eiere og ansatte. Resultatet er at bedriften kan levere til det beste for gjestene, de ansatte og lokalsamfunnet, sier rådgiver Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet.

Snudde i løpet av to år

Hotelldirektør på Scandic Hafjell, Erik Fostervoll, og de ansatte fikk først melding om opphør, men 1,5 år seinere, i februar 2016 kom kontrabeskjeden. Hotellet skulle bestå i ny drakt og nytt driftsselskap. Det skjedde etter iherdig arbeid fra alle involverte.

Hotellets eiere pusset opp og renoverte hotellet for to år siden. 1. juni 2017 overtok Scandic Hotels driften av hotellet. Hotelldirektøren og de ansatte jubler og viser nå til svært gode resultater. Tilbakemeldingene fra gjestene har aldri vært bedre og sommeren 2019 ble den beste noensinne.

Godt samarbeid i nærområdet

– Her på hotellet har vi en stødig kompetanse med mange faglærte. Selv sitter jeg som sensor i fagprøvenemda, og er tett på apparatet. Vi har et godt samarbeid med Lillehammer videregående skole og tar gjerne imot utplassering av kokker og elever. Vi har også et godt samarbeid med Karriere Oppland, og har i det siste samarbeidet med både Nermo Hotell og Hunderfossen Hotel for å dele på lærlinger. Dette er vinn-vinn for alle parter, sier Tofthagen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS