Svein Lindin foran Riedel-bilen. (Foto: Morten Holt)
Svein Lindin foran Riedel-bilen. (Foto: Morten Holt)

Leier ut Riedel-glass til horecabransjen

Riedel Rent er et vinøst samarbeidsprosjekt som er tuftet på det faktum at gode vinglass forsterker og bevarer gode vinopplevelser.

Publisert
Vinum-serien fra Riedel. (Foto: Riedel)
Vinum-serien fra Riedel. (Foto: Riedel)

Bak samarbeidet står tre aktører i bransjen; velkjente Howard AS (importør av Riedel til Norge gjennom 25 år) og Palmer Group AS (representerer Riedel i Horeca-markedet i hele Norge, og selger Riedel-glass enkelt via Vectura), mens den praktiske tilretteleggingen og organiseringen av tjenesten gjøres av Svein Lindin (vinforedragsholder, Riedel-ambassadør, driver nettstedet Vinofil.no, og vinskribent i Finansavisen og Horeca).

Svein Lindin foran bilen som brukes til utleie av glass. (Foto: Morten Holt)
Svein Lindin foran bilen som brukes til utleie av glass. (Foto: Morten Holt)

Lettere tilgang på «riktig» verktøy

– Dette er ganske unikt i Norge. Målet vårt er å la private, bedrifter og bransjen få tilgang til bedre smakeverktøy, levert rett på døren, og etter bruk leveres oppvasken til oss. Unikt i Norge og til en pris som vi mener er gunstig for våre kunder og samarbeidspartnere. Vi har stor kapasitet på glass og mange ulike glasstyper for alle typer vin, vann og øltyper. 8000 glass står pusset og klare i spesialbakker, hjemkjørt i vår egen Riedel-bil, sier Svein Lindin, en av dem som står bak Riedel Rent i Norge.

Historien bak Riedel

Riedel er i dag en vinglassprodusent som nyter stor respekt, og i enkelte vinmiljøer er det udiskutabelt å smake med andre glass enn fra Riedel.

Riedels historie går 250 år tilbake i tid, mebn det var Claus Josef Riedel, 9. generasjon, som var den første i Riedel-familien som forsto at glassets form hadde en innvirkning på smak og lukt, og kunne avgjøre den totale vinopplevelsen.

Siden da har Riedel produsert både munnblåste og maskinproduserte druespesifikke krystallglass, og en rekke serier har blitt lansert. 11. generasjon Riedel, Maximilian Josef, er nå konsernsjef og president i Riedel Crystal, og lanserte Riedel-serien «Veritas» høsten 2014.

Veritas

Veritas kombinerer håndverk med maskinblåst presisjon. Glasset er eksepsjonelt tynt og klokken er som alltid designet for å fremheve vinens karakter.

– Nå kan disse glassene prøves ut og nytes, og skulle de bli dine nye favorittglass, kan de også kjøpes enten hos Howard Kjøkkenskriveri på Skøyen eller via Palmer Group hvis du er horecakunde, forteller Lindin.

15 ulike glass kan leies

Hos Rentariedel.no er det tilgjengelig i alt 15 ulike glass for utleie.

– Både Vinum- og Veritas-serien kan prøvesmakes. Som endel av en gratisservice, hjelper vi gjerne til med å velge riktig glass, forklarer Lindin videre.

Les mer på Glassleie.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS