Gladmat arrangeres i Stavanger denne uka. (Foto: Gladmat)

Gladmat starter i dag

I dag starter Gladmat-festivalen i Stavanger. Se det meste av programmet her.

Publisert

Kokepunktet

Tid: Tirsdag 18. juli kl. 11.30

Sted: Konserthuset

Gladmats fagkonferanse handler om alt og alle som skal til for å få mat på bordet. I år arrangeres vår matfaglige konferanse Kokepunktet for tredje gang, tradisjonen tro på dagen før Gladmatfestivalen åpner. Dette er en fagkonferanse både for folk i restaurant- og leverandørbransjen, men også andre som er interessert i mat, drikke og trender.

Tidligere år har Gladmat blant annet hatt besøk av verdens beste slakter, Dario Cecchini, Esben Holmboe Bang fra Maemo og Mikkel Shafi fra Kokkeriet.

I år vil dagen være viet til temaet Sammen om måltidet, med spennende foredragsholdere fra inn- og utland, som vil inspirere oss med sine synspunkter og innspill. Kokepunktet skal være en spire til videre utvikling og inspirasjon innen kokkekunst.

Sven Erik Renaa skal introdusere gourmetdykkeren Roderick Sloan, som har hintet til at han skal dykke i området rundt Vågen mens han er på besøk. Vi skal også bli inspirert og oppdatert av Carlos Valesco, Lise Brunborg, Christopher Haatuft og Heidi Bjerkan.

Konferansen er i år lagt til Stavangers egen storstue - Zetlitzsalen i konserthuset. Her får deltagerne smake på signaturretter fra noen av våre “up and coming”-kokker. Kjartan Skjelde og Heine Totland leder oss gjennom programmet.

Kokepunktet lar seg realisere i samarbeid med Norsk sjømatråd, Rogaland Fylkeskommune og Sparebanken Vest.

Gladmatmiddagen

Spiseriet: 19.-22. juli kl. 19.00

Renaa: 19. og 22. juli kl. 19.30

Mamma Mia - det er panikk i restauranten!

Det handler om matglede, gode råvarer og fantastiske artister under årets Gladmatmiddag!

På bordet får du servert en fabelaktig fireretters middag med drikke til, signert kokkene ved henholdsvis Spiseriet og Renaa, servert i deres unike atmosfærer.

Vi har igjen inngått et samarbeid med årets stavangerkunstner, som i år er Ole Christoffer Ertvaag. Han lager et teaterkonsept spesialskrevet for Gladmat. Sammen med Nader Khademi som er ansatt ved Nationaltheateret, og Herbert Nordrum, som blant annet spiller med Ertvaag i «Unge lovende» byr de på restaurantteater i samme ånd som “Panikk i kulissene”.

Det vil si at mye går hoderystende galt mellom rettene, samtidig som smilet blir bredere og bredere hos gjestene.

Middagens musikalske krydder blir fengende ABBA-musikk fremført med energi og glede av to rolleinnehavere fra den norske musikalsuksessen, Kirsti Lucena og Heine Totland, og medmusikanter

Fredsmåltidet – Peace of Cake

Sted: Domkirken

Tid: Torsdag 20. juli kl. 19.00

Den norske kirke inviterer i samarbeid med Gladmat til et flerreligiøst fredsmåltid med musikk, lystenning og fredsbønner fra forskjellige religioner og livssyn.

Opplev fellesskapet og matgleden rundt sommerens lengste langbord i Domkirken.

Med åpenhet og respekt – på tvers av tro og livssyn – kan vi sammen skape håp om fred for vårt mangfoldssamfunn.

Selv om sommeren er kommet er det forholdsvis kaldt inne i domkirken, så kle deg godt.

Fagfrokost

Tid: Torsdag 20. juli kl 09.00

Sted: Ostehuset sentrum

En frokost utenom det vanlige. Hvert år samler Gladmat matentusiaster til fagfrokost. Ideen er å spre kunnskap og inspirasjon om hva som rører seg i norske og nordiske kjøkken akkurat nå. Fagfrokosten er et ideelt samlingspunkt for mennesker som er interesserte i å bli bedre på kjøkkenet, så vel som alle dem som er opptatt av gastronomiske trender.

Næringslivslunsjen

Sted: Fish & Cow

Tid: Fredag 21. juli kl. 12.00

Pass på at du får med deg årets gladeste lunsj! Etter både mat, prat og underholdning, får du med deg et eksemplar av den offisielle Gladmatkokeboka på veien.

Seniorlunsj

Tid: Fredag 21. juli kl. 11.00

Sted: Spiseriet

Seniorlunsjen ble etablert som fast post under Gladmat i 2012. Å være sammen om måltidet påvirker matlyst og matglede. Det er viktig i alle aldre, og kanskje ekstra viktig for eldre som ofte spiser alene.

Seniorlunsjen er ensbetydende med hvite duker og flott oppdekning, god mat og godt selskap, og toppet med appetittlige kulturinnslag. Konseptet har blitt et populært og viktig innslag under Norges ledende matfestival.

Med samarbeidet som nå er inngått med SESAM (Senter for aldersrelatert medisin på SUS), får seniorlunsjen en ny dimensjon. Fra i år blir lunsjen også en arena for forskning om verdien av matopplevelser for å gi økt livskvalitet. Dette inngår i en større historie som også presenteres under lunsjen, nemlig konseptet WiseAge. Dette er en konferanse om ulike aspekter ved aldring, som arrangeres for første gang i år.

For å markere lanseringen av WiseAge, og det langsiktige samarbeidet om seniorlunsjen, arrangeres det to seniorlunsjer i år. Den første under WiseAge 10. juni, og den andre under Gladmat (21. juli). Begge lunsjene foregår på Spiseriet i Stavanger konserthus, i regi av Gladmat og SESAM.

Artister på scenen

Onsdag kl. 15.00 – Into Waves

Torsdag kl. 15.00 – Strengplukk

Torsdag kl. 18.00 – Luli

Fredag kl. 15.00 – Olav Larsen

Fredag kl. 18.00 – Tønes

Lørdag kl. 17.00 – Bohem

Andre arrangementer på scenen

Sjømatrådet – Sjømatshow

Bondelaget – ulike tevlinger

Matmerk – utdeling av spesialitetsmerke

Utdeling av Gladmatprisene (Gladmats jury bestående av matbloggere fra hele landet og barnejury)

Utdeling av Aftenbladets Gladmatpris for restauranter

Kurstelt på Torget

Iskurs

Pølsekurs

Sjokoladekurs

Kaffekurs

Øvrige arrangementer

Malt & Humle – ølkurs

Smak på verden – øl og matkurs

Smak på verden – wanton kurs (Dragon House)

Pralin – sjokoladekurs for barn

Frøya – sjørøvertokt for barn (samarbeid med Den spiselige byfest)

Al Greenall - kunstprosjekt (samarbeid med flere kunstnere, Figgjo og Stavanger sentrum)

Felleskjøpet – barnetraktorer utenfor Rosenkildenhuset

Bondelaget – prøvesitting av traktor på Torget

Matmerk – fotopunkt for barn på Torget

Les mer på Gladmat.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS