Hotell Frøya. (Foto: Yoof)
Hotell Frøya. (Foto: Yoof)

Hotell i det blå matfatet

Familiebedriften Hotell Frøya feiret 40-årsjubileum i fjor. Det startet som et enkelt pensjonat i 1976, men i dag finner du et topp moderne hotell på Sistranda på øya ytterst i Trondheimsfjorden.

Publisert
Sjømat utgjør naturlig nok en stor del av menyen på Hotell Frøya. (Foto: Hotell Frøya)
Sjømat utgjør naturlig nok en stor del av menyen på Hotell Frøya. (Foto: Hotell Frøya)

Med konkrete planer om å satse på turisme på Frøya, kjøpte brødrene Svein og Geir Bekken Havheim pensjonat 1.januar 1976. Den gang var det en næring som var helt i startfasen på Frøya, men i dag, 41 år senere, er Frøya og øyriket rundt et populært reisemål for mange.

Og Hotell Frøya er en del av reiselivssuksessen. I dag sysselsetter hotellet 35 årsverk, omsetter årlig for rundt 30 millioner kroner, og ligger helt i toppen på listene til TripAdvisor og Booking.com for hoteller i Midt-Norge.

Restaurantsjef Lena Fillingsnes, kjøkkensjef Dennis Slaitas og daglig leder Valborg Bekken på Hotell Frøya. (Foto: Hotell Frøya)
Restaurantsjef Lena Fillingsnes, kjøkkensjef Dennis Slaitas og daglig leder Valborg Bekken på Hotell Frøya. (Foto: Hotell Frøya)

Har ledet hotellet i 15 år

De siste 15 årene er det Valborg Bekken som har vært daglig leder på hotellet.

Fra en av suitene på hotellet. (Foto: Hotell Frøya)
Fra en av suitene på hotellet. (Foto: Hotell Frøya)

Hun ble født året hennes far og onkel overtok Havheim, og vokste opp på familiens pensjonat, som etter hvert ble hotell, og har jobbet seg oppover i gradene. Hun over ledelsen etter faren, Geir Bekken, i 2002.

67 rom

Foto: Hotell Frøya
Foto: Hotell Frøya

Hotell Frøya ble oppført i 1988, men i 2013 sto «nye» Hotell Frøya ferdig, et oppgradert hotell med en tilbygg på 2000 kvadratmeter. I dag har hotellet totalt 67 rom, inkludert tre suiter, 14 minisuiter og sju leiligheter.

Rommene har fått navn etter lokale bedrifter, kjente plasser på Hitra og Frøya, og den største suiten har navnet «Brødrene» – etter Svein og Geir Bekken, som startet det hele.

Midt i det blå matfatet

Resepsjonsområdet. (Foto: Hotell Frøya)
Resepsjonsområdet. (Foto: Hotell Frøya)

– Vi satset og i dag kan vi tilby et moderne hotell med flotte hotellrom, og et godt kjøkken som bruker lokale råvarer. Vi ligger jo midt i det blå matfatet og har tilgang til ferske råvarer til enhver tid; som for eksempel sjøkreps, kamskjell, torsk, laks, kveite og breiflabb. Frøya er dessuten Norges største villsaukommune. Vi har også stor tilgang på lokal hjort, forteller restaurantsjef Lena Fillingsnes.

Hotellet kan arrangere selskaper for opptil 280 personer og har kurs-konferansefasiliteter for opptil 100 personer.

Skisse av den kommende utsiktsbaren på Hotell Frøya. (illustrasjon: Hotell Frøya)
Skisse av den kommende utsiktsbaren på Hotell Frøya. (illustrasjon: Hotell Frøya)

– Har vi større grupper, har vi samarbeid med Frøya Kulturhus, som har flotte fasiliteter, forklarer Fillingsnes.

Ølhopping!

Foto: Hotell Frøya
Foto: Hotell Frøya

Hotellet har også et eget trimrom og velværeavdeling med sauna og massasjebad, samt tre behandlingsrom med mulighet for behandlinger av forskjellig slag. Dessuten tar hotellet i bruk den omliggende naturen.

– Vi tilbyr øyhopping både med sykkel og båt, skjærgårdstur med opplevelser, havfiske, ørnesafari og lokal mat på flotte kystpuber. Hva med «ølhopping» med ølsmaking på Uttian, Ansnes og Kvenvær, som alle har egne ølbryggeri, forteller restaurantsjefen.

Skybaren Søvæst åpnes før jul 2017

Nå skal hotellet utvides ytterligere. På toppen av hotellet bygges det nå en 400 kvadratmeter stor utsiktsbar med takterrasse og utrolig sjøutsikt. Den får 360 graders glassfasade med panoramautsikt i alle retninger. Planen er at den skal stå ferdig til julebordsesongen starter i november 2017.

– Utsiktsbaren «Søvæst» skal tilby helt unike fasiliteter som sørger for å gi gjestene våre noe ekstra. For Frøyas del er det helt klart sjøutsikten som er unik, og den skal de få nyte i en luksuriøs etasje. Tanken er at etasjen skal oppleves som utendørs, selv om man fortsatt befinner seg inne, sier daglig leder Valborg Bekken.

– Skal være Midt-Norges beste

Hotellet har som mål å være Midt-Norges beste hotell og per nå ligger Hotell Frøya på førsteplass på TripAdvisor blant hotellene i regionen, som også blant annet omfatter Trondheim.

– Gjennom å gi det beste av oss selv til gjestene og hverandre skal vi være Midt-Norges beste hotell, sier Fillingsnes, som også forteller at gjestene har gitt hotellet svært gode skussmål på Booking.com (9,2 av 20 poeng).

Du kan lese mer på Hotellfroya.no

Du kan lese mer om Hotell Frøya i den fjerde utgaven av magasinet Horeca i 2017.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Frøya


Foto: Hotell Frøya

Frøya er ei øy/kommune ytterst i Trondheimsfjorden i Sør-Trøndelag. Kommunen har et areal på om lag 241 kvadratkilometer (selv hovedøya Frøya er på ca. 147 kvadratkilometer).

Frøya er omkranset av et øyrike med mer enn 5400 holmer og skjær, der Sula, Bogøyvær og Mausundvær er blant de mest kjente.

Det bor rundt 4300 mennesker i kommunen.

Sistranda, på østsiden av hovedøya, er Frøya kommunes administrasjonssenter.

Landskapet på Frøya er preget av lite skog, småkupert landskap med mye myr, berg og vann, og den høyeste toppen, Besselvassheia, rager 76 meter over havet.

Det tar om lag 2 timer å kjøre med bil fra Trondheim, da gjennom de undersjøiske tunellene som binder Frøya til Hitra og fastlandet. Du kan også ta rutegående båt utover til Frøya.

Powered by Labrador CMS