Hva med smoothievafler på vaffeldagen? (Foto: Fjordland)
Hva med smoothievafler på vaffeldagen? (Foto: Fjordland)

Server smoothievafler på vaffeldagen

Hva med smoothievafler på «Vaffeldagen», som hvert år arrangeres 25. mars. Se oppskriften her.

Publisert

Nordmenn elsker vafler, det er det ingen tvil om. Sammen med hveteboller, er vafler de to søte bakevarene som nordmenn spiser aller mest av: 47 prosent av alle nordmenn spiser vafler én gang i måneden eller oftere, og 56 prosent spiser boller like ofte.

Blant verdens eldste kaker

Vafler passer alltid. Til hverdag, fest, på tur og som kaffekos. Det finnes utallige oppskrifter på de hjerteformede godsakene, og alle har sin favoritt, enten det er myke eggevafler, knasende sprø rømmevafler eller grove varianter.

Vaffelen er blant verdens eldste kaker, og kommer opprinnelig fra Sør-Europa. I Norge har vi spist vafler siden 1800-tallet. 25. mars feires vaffeldagen i Norge og i mange andre land. Dagen markerer et skille mellom vinter og vår.

Mange muligheter

Grove vafler, med havregryn og grove meltyper med godt pålegg, kan benyttes på tur, til frokost eller et generelt godt alternativ til brødskiven.

Bruker du maizena, mandelmel eller bokhvete får du glutenfrie vafler. Tilsetter du kakao får du sjokoladevafler, som med søt topping egner seg godt til dessert. Har du rester av havre-, bygg- eller rømmegrøt egner det seg meget godt som ingrediens i vaflene. Rester av rømmegrøt gir de absolutt beste vaflene!

Bremykt flytende

Bremykt flytende egner seg både i vaffelrøren fordi den gir den gode smørsmaken på vaflene, og til smøring av vaffeljernet fordi den er fylt på en praktisk flaske. Bremykt er den eneste flytende varianten som inneholder meierismør, skriver Fjordland i en pressemelding.

Grønne smoothievafler

(Ca. 10 vafler)

Ingredienser

70 g Bremykt flytende

120 g bladspinat, vasket og renset

1 (ca. 120 g) banan

2 dl eplejuice

2 dl melk

1 ss honning

3 egg

2 dl havregryn, rug og quinoa

2 dl hvetemel, siktet

2 dl havregryn, lettkokte

2 ts bakepulver

Til servering:

Banan

Pistasj og valnøtter

Granateple

Flytende honning

Fremgangsmåte: Grove vafler proppfulle av spinat, toppet med banan, nøtter og granateple er så godt at man helt glemmer at det er sunt. Ha spinat, banan, juice, melk og honning i en stor blender (evt. foodprosessor). Kjør sammen til en glatt grønn smoothie. Tilsett smør og egg, blend raskt sammen, ha i de tørre ingrediensene og kjør videre til røra er glatt. La den svelle ca. 10 minutter, før du steker vafler. Vaflene smaker godt slik de er, men ekstra godt blir det toppet med litt banan delt i skiver, grovhakkede nøtter, friskt granateple og litt honning.

Tips: Vaflene passer supert i nisteboksen, med for eksempel Jarlsberg, spekeskinke, brie eller kokt skinke. Ønsker du en grovere tekstur på vaflene, kan du piske inn melet for hånd. Lag gjerne røren kvelden før, så har du frokostvafler på kort tid.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca