Daglig leder i Aalesundfisk Holding AS, Terje Kjølsøy. (Foto: Aalesundfisk Holding)
Daglig leder i Aalesundfisk Holding AS, Terje Kjølsøy. (Foto: Aalesundfisk Holding)

Aalesundfisk Holding overtar Norwegian Fish Company

Aalesundfisk Holding AS har overtatt alle aksjene i Norwegian Fish Company AS (med blant andre Arne Hjeltnes), og dermed også Finnmarksfisk AS. Overtakelsen skjedde mandag 18. mai.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet får med seg Arne Hjeltnes, en av gründerne i Norwegian Fish Company AS, Petter Neslein, med sitt investeringsselskap Pecunia, og Hans Thomas Knutzon med selskapet HANTO. Administrerende direktør for Norwegian Fish Company AS, Bård Thomas Østvang, blir også med i den videre satsingen.

Øke produktbredden

Overtakelsen er et ledd i selskapets vekststrategi.

Med tilveksten i Mehamn har Aalesundfisk et ønske om å øke produktbredden, samt den geografiske tilstedeværelsen i fylket.

«Med forankring inn imot viktige kunder i markedene utvikles et vertikalintegrert selskap med søkelys på høykvalitets råstoff. Dette gjøres sammen med gode strategiske samarbeidspartnere på sjø og land – og i markedene», heter det i en pressemelding.

Utvikle et godt operasjonelt fundament

– Vi kommer til å bruke nødvendig tid til å utvikle et godt operasjonelt fundament for drift i Mehamn. Etter hvert vil dette også inkludere oppstart av videreforedling, med de produktene som er riktige å produsere for markedene til enhver tid. Anlegget har en god teknisk standard og alt av utstyr for filletering, pakking – inkludert frysing - er som kjent på plass. Vi er inne i et år preget av den pågående koronapandemien. Dette har gitt og vil gi utfordringer for landindustrien. Vi ser imidlertid gode muligheter i det lengre perspektiv. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Gamvik kommune, uttaler daglig leder i Aalesundfisk Holding AS, Terje Kjølsøy, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca