Til sommeren begynner Gunvar Lenhard Wie jobben sjømatutsending i Italia. Han har tidligere vært utsending i Japan. (Foto: Norges sjømatråd)
Til sommeren begynner Gunvar Lenhard Wie jobben sjømatutsending i Italia. Han har tidligere vært utsending i Japan. (Foto: Norges sjømatråd)

Blir sjømatrådets nye utsending i Italia

Gunvar Lenhard Wie er Norges sjømatråds nye utsending i Italia. Han har tidligere vært utsending i Japan. Han begynner i stillingen til sommeren.

Publisert

– Jeg er både stolt og ydmyk over at jeg har fått jobben som sjømatutsending i Italia. Dette er en stilling jeg har ønsket meg lenge, sier Gunvar Lenhard Wie, som til sommeren flytter til Milano.

Med seg har han kone og to barn på to og seks år. Familien er vant til å bosette seg utenlands, for Wie var Sjømatrådets utsending i Japan i fem år, med ansvar for Sør-Korea. Den siste tiden har han jobbet i markedsavdelingen til sjømatrådet, og der blir han helt frem til han starter opp i Italia.

Italia – et viktig marked

– Vi gleder oss til å reise til Italia og jeg ser virkelig frem til å treffe alle næringsaktørene som jobber mot dette viktige markedet for norsk sjømat. Min ambisjon er å kunne bidra til vekst for norsk sjømat i markedet, og videreføre det gode markedsarbeidet som har vært gjort gjennom mange år i Italia, sier Wie.

Som kjent, er norsk tørrfisk et viktig satsingsområde i det italienske markedet, og Wie forteller at han ledet et innsiktarbeid for norsk tørrfisk til det koreanske markedet.

– Da lærte jeg mye om tørrfisknæringen og aktiviteten i det italienske markedet. Jeg ble så begeistret at jeg faktisk begynte på italienskkurs, for jeg ville være mest mulig kvalifisert for denne drømmejobben, sier Wie.

Hovedoppgaven til Wie blir å representere og fremme norsk sjømat i Italia, hovedsakelig laks og tørrfisk, i nært samarbeid med norsk sjømatnæring.

Rett mann på rett plass

Det er ikke bare Gunvar Lenhard Wie som gleder seg over den ferske signeringen med sjømatrådet, det gjør også direktør for globale operasjoner, Børge Grønbech.

– Vi har vært igjennom en grundig intervjuprosess med flere gode kandidater, men med sin gode kjennskap til laksenæringen - og etter hvert kjennskap til tørrfisknæringen, samt hans internasjonale erfaring og ikke minst hans brennende engasjement for sjømatnæringen vår, har sjømatrådet og næringen et veldig godt grunnlag for å videreutvikle det italienske markedet for norsk sjømat, sier Grønbech.

Wie tar over etter Trym Gundersen, som avslutter sitt opphold i Italia til sommeren.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS