Kaffe-NM arrangeres på Smak 2020. Her er tidligere VM-vinner i World Brewers Cup, Odd-Steinar Tøllefsen, i aksjon. (Foto: Agnor Bertheussen, arkiv)

NM i kaffe arrangeres på Smak 2020

Norges beste baristaer skal vise sine kunster for hele den profesjonelle bransjen. NM i Kaffe 2020 arrangeres på Smak-messen på Lillestrøm.

Publisert

Interessen for kaffe er stadig økende. Antall mikrobrennerier har doblet seg på få år, og veksten innen kaffebarer ser ikke ut til å stoppe. Forbrukerne har fått øynene opp kaffens spennende verden. Gjennom årlige konkurranser får dyktige baristaer og kaffebrennere en fin anledning til å forbedre ferdighetene, og bidra til det høye nivået vi finner i bransjen.

– Når hele «smaksbransjen» møtes på fagmesse hvert tredje år, kan vi ikke finne en bedre arena å arrangere NM, sier daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCA Norway, Marit Lynes.

SCA står for Specialty Coffee Association, og representerer nettverk i mer enn 70 land.

Det arrangeres NM i flere grener i NM i kaffe. (Foto: Arkiv)

Flere konkurransegrener

Under NM i kaffe skal det konkurreres i «Klassisk barista», «Brewers», «Cup Tasting», «Latte Art» og «Coffee in Good Spirits» (CIGS).

Det avholdes regionale mesterskap i Oslo, Drammen, Hamar, Kristiansand, Bergen, Kristiansund og Trondheim i forkant av mesterskapet. Vinnerne går videre til NM.

Norgesmestre til VM

Norgesmestrene i kaffe skal representere Norge i VM som foregår i Melbourne i Australia i mai og Warszawa i Polen i juni.

Melbourne International Coffee Expo 4. – 7. mai

World Brewers Cup

World Barista Championship

World of Coffee i Warszawa 18. – 20. juni

World Cup Tasters Championship

World in Good Spirits Championship

World Roasting Championship

Les mer om konkurransene på Worldcoffeeevents.org

NM-vinnere 2019

Klassisk barista: Adrian Berg, Dromedar

Brewers: Erlend Wessel-Berg, Dromedar

Cup Tasting: Ludcik Bonna-Hopstock, Fuglen

Kaffebrenning: Simo Kristidhi, Solberg & Hansen

Norske verdensmestere i kaffe

Robert Thoresen; 2000 World Barista Championship

Tim Wendelboe; 2004 World Barista Championship

Tim Wendelboe; 2005 World Cup Tasting Champion

Odd-Steinar Tøllefsen; 2015 World Brewers Cup

Audun Sjørbotten; 2015 World Coffee Roasting Championship

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Norsk Kaffeinformasjon

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe.

Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Formålet er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren som kjøpes i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder.

Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter.

Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans.

Powered by Labrador CMS