Kaffe-NM arrangeres på Smak 2020. Her er tidligere VM-vinner i World Brewers Cup, Odd-Steinar Tøllefsen, i aksjon. (Foto: Agnor Bertheussen, arkiv)
Kaffe-NM arrangeres på Smak 2020. Her er tidligere VM-vinner i World Brewers Cup, Odd-Steinar Tøllefsen, i aksjon. (Foto: Agnor Bertheussen, arkiv)

NM i kaffe arrangeres på Smak 2020

Norges beste baristaer skal vise sine kunster for hele den profesjonelle bransjen. NM i Kaffe 2020 arrangeres på Smak-messen på Lillestrøm.

Publisert

Interessen for kaffe er stadig økende. Antall mikrobrennerier har doblet seg på få år, og veksten innen kaffebarer ser ikke ut til å stoppe. Forbrukerne har fått øynene opp kaffens spennende verden. Gjennom årlige konkurranser får dyktige baristaer og kaffebrennere en fin anledning til å forbedre ferdighetene, og bidra til det høye nivået vi finner i bransjen.

– Når hele «smaksbransjen» møtes på fagmesse hvert tredje år, kan vi ikke finne en bedre arena å arrangere NM, sier daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCA Norway, Marit Lynes.

SCA står for Specialty Coffee Association, og representerer nettverk i mer enn 70 land.

Det arrangeres NM i flere grener i NM i kaffe. (Foto: Arkiv)
Det arrangeres NM i flere grener i NM i kaffe. (Foto: Arkiv)

Flere konkurransegrener

Under NM i kaffe skal det konkurreres i «Klassisk barista», «Brewers», «Cup Tasting», «Latte Art» og «Coffee in Good Spirits» (CIGS).

Det avholdes regionale mesterskap i Oslo, Drammen, Hamar, Kristiansand, Bergen, Kristiansund og Trondheim i forkant av mesterskapet. Vinnerne går videre til NM.

Norgesmestre til VM

Norgesmestrene i kaffe skal representere Norge i VM som foregår i Melbourne i Australia i mai og Warszawa i Polen i juni.

Melbourne International Coffee Expo 4. – 7. mai

World Brewers Cup

World Barista Championship

World of Coffee i Warszawa 18. – 20. juni

World Cup Tasters Championship

World in Good Spirits Championship

World Roasting Championship

Les mer om konkurransene på Worldcoffeeevents.org

NM-vinnere 2019

Klassisk barista: Adrian Berg, Dromedar

Brewers: Erlend Wessel-Berg, Dromedar

Cup Tasting: Ludcik Bonna-Hopstock, Fuglen

Kaffebrenning: Simo Kristidhi, Solberg & Hansen

Norske verdensmestere i kaffe

Robert Thoresen; 2000 World Barista Championship

Tim Wendelboe; 2004 World Barista Championship

Tim Wendelboe; 2005 World Cup Tasting Champion

Odd-Steinar Tøllefsen; 2015 World Brewers Cup

Audun Sjørbotten; 2015 World Coffee Roasting Championship

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Norsk Kaffeinformasjon

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe.

Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Formålet er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren som kjøpes i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder.

Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter.

Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans.