lllustrasjonsfoto: Morten Holt

Dette er programmet for Smak 2020

Skal du på Smak 2020? Her kan du studere hele programmet for messen, som arrangeres på Norges Varemesse fra tirsdag 3. til fredag 6. mars. Åpningspartyet på kvelden tirsdag 3. mars foregår i Den Norske Opera i Oslo sentrum.

Publisert


Tirsdag 3. mars

09:00 - 11:00:

Åpningskonferansen: «Sammen bygger vi Matnasjonen Norge»

Her deltar bransjetopper, kjendiser, statsråder og stjernekokker.

Avslutningsvis vil Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen, dele ut Horecabransjens Ærespris 2020.

Sted: Møterom Svalbard, hall A2, Norges Varemesse.

10:00 - 17:00

NM Community Catering 2020, semifinale

Seks lag har kvalifisert seg gjennom innsendt oppgave. De tre beste lagene fra finalen går videre til superfinalen onsdag 4. mars.

Community Catering inkluderer fire hovedområder: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.

Disse seks lagene er klare: Studentsamskipnaden i Oslo, Mat og Drikke, Universitetssykehuset i Nord Norge, Tromsø, Sodexo, Oslo, Coor, Equinor business center, Stavanger, 4-service, Oslo Epicenter og Scandic Maritim Catering, Haugesund.

Arrangør: Norske Kokkers Landsforening (NKL)

Sted: Mesterkjøkkenet, hall C.

10:00 - 17:00

NM i maskinoppvask 2020

NM i maskinoppvask arrangeres for sjette gang, med fire heat hver dag og finaler fredag 6. mars. Oppvaskerne er ofte ikke så synlige, med de har en veldig viktig rolle. Her kan du se de beste i aksjon.

Arrangør: Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN).

Sted: Hall C.

10:00 - 18:00

NM i kaffekunst

Flere konkurransegrener

Arrangør: Norsk Kaffeinformasjon

Sted: Kaffeområdet, hall D.

10:30 - 17:00

Masterclass

Flere temaer. Program kommer (se Smakmessen.no)

Sted: Seminarrom ved Baren, hall E.

11:00 - 17:00

Inspirasjonsforedrag

Hver hele time starter det et inspirerende foredrag på Scenen i hall E. Mer detaljer om dagens program kommer (se Smakmessen.no).

Sted: Scenen, hall E.

11:00 - 17:00

Nordic Sushi Cup, Masterclass

Arrangør: Primus AS

Sted: Sushi-området, hall C.

15:00 - 16:00

Bushmills - Irsk whiskey

Med Martin Juhrén, «Nordic Brand Manager».

Utstiller: Arcus Norway AS

Sted: Seminarrom ved baren, hall E (aldersgrense: 20 år)

19:30 - 23:30

Smak 2020, åpningsparty

Åpningsparty og minglefest i Den Norske Opera i Oslo.

Sted: Den Norske Opera, Oslo

Onsdag 4. mars

09:00 - 11:00

Blir det bedre måltider med eldrereform og matgledekorps?

«Måltider på sykehjem er en bærebjelke i eldrereformen Leve hele livet. Regjeringen har satt av 400 millioner kroner til oppgradering og gjenåpning av lokale sykehjemkjøkken, og har etablert Matgledekorps i flere fylker. Intensjonene er de beste. Samtidig er eldreomsorgen en kommunal oppgave, og prioriteringer gjøres lokalt. Hva skal til for å lykkes»?

Arrangør: Kost- og ernæringsforbundet

Sted: Møterom Svalbard, hall A2, Norges Varemesse

10:00 - 18:00

Nordic Sushi Cup

De beste sushi-kokkene i Norden skal konkurrere innen Zen-disiplinen med søkelys på norske råvarer som fisk, tang og skalldyr.

Praktisk trening og kvalifisering onsdag 4. mars, finale torsdag 5. mars.
Arrangør: Primus AS

Sted: Sushi-området, hall C.

10:00 - 17:00

NM i maskinoppvask 2020

NM i maskinoppvask arrangeres for sjette gang, med fire heat hver dag og finaler fredag 6. mars.

Arrangør: Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN).

Sted: Hall C.

10:00 - 17:00

NM Community Catering 2020, finale

Superfinale i NM Community Catering 2020. Tre lag står igjen etter gårsdagens innledende finale.

Community Catering inkluderer fire hovedområder: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.
Arrangør: Norske Kokkers Landsforening (NKL)

Sted: Mesterkjøkkenet, hall C.

10:00 - 18:00

NM i kaffekunst

Flere konkurransegrener

Arrangør: Norsk Kaffeinformasjon

Sted: Kaffeområdet, hall D.

10:30 - 17:00

Masterclass

Flere temaer. Program kommer (se Smakmessen.no)

Sted: Seminarrom ved Baren, hall E.

11:00 - 17:00

Årets kokk-dag

Denne dagen vil du møte du flere av landets ledende kokker i demonstrasjoner, foredrag og samtaler. Disse har allerede meldt sin ankomst: Bent Stiansen, Geir Skeie, Christopher W. Davidsen, Gunnar Hvarnes og Tom Victor Gausdal. I tillegg treffer vi Aleksander Vartdal, som vant første utgaven av «Årets unge kokk» og Christian André Pettersen, Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe 2020 (Tallinn) og Bocuse d’Or 2021 (Lyon).

Arrangør: Stiftelsen Årets kokk (tidligere Bocuse d'Or Norge).

Sted: Scenen, hall E.

Les mer her

12:00 - 14:00

#Meravpåtallerken

Bli med når #MerAv-kampanjen 2020 lanseres. Bli inspirert av kokkelandslaget og Bocuse d’Or. Få med deg siste nytt om barns spisevaner, og hvordan sunn mat og fysisk aktivitet bidrar til bedre læring. Bli med å bygge merkevaren #MerAv.

Med: Linda Granlund (divisjonsdirektør folkehelse, Helsedirektoratet), Espen Wasenius (daglig leder, Norske Kokkers Landsforening), Arne Sørvig (daglig leder, Stiftelsen Årets kokk), Nanna Lien (professor samfunnsernæring, Universitetet i Oslo), Linda Jakobsen, (prosjektleder, Hopp Horten) og Lars Olsen (professor markedsføring, Handelshøyskolen BI).

Sted: Møterom Svalbard, hall A2.

13:30 - 14:30

Whitley Neill Gin

Master Class Gin med med Scott Lyth.

Utstiller: Mission Wine & Spirits AS

Sted: Seminarrom ved baren, hall E (aldersgrense: 20 år).

15:00 - 16:00

José Cuervo

Med Martin Juhrén, «Nordic Brand Ambassador»

Utstiller: Arcus Norway AS

Sted: Seminarrom ved baren, hall E (aldersgrense: 20 år).

Torsdag 5. mars

09:30 - 13:00

Samarbeid - veien til bærekraftige innkjøp

I samarbeid med Interreg-prosjektet The Bioeconomy Region arrangerer Holdbar og Smak 2020 et halvdagsseminar for innkjøpere, leverandører, politikere og andre som er opptatt av klimariktige innkjøp.

Arrangør: Interreg prosjektet The Bioeconomy Region, Viken fylkeskommune

Sted: Møterom Svalbard, hall A2 (kun for inviterte)

10:00 - 17:00

NM i maskinoppvask 2020

NM i maskinoppvask arrangeres for sjette gang, med fire heat hver dag og finaler fredag 6. mars.

Arrangør: Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN).

Sted: Hall C.

10:00 - 16:00

Årets grønne kokk 2020

I denne konkurransen dreier alt seg om frukt, bær, grønnsaker og poteter. Seks lag er tatt ut, og på fire timer skal det lages en treretters meny til 12 personer.

Arrangører: Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Norske Kokkers Landsforening Oslo. Samarbeidspartnere er Bama Storkjøkken, Engrosfrukt, Odd Langdalen, Sportex, Figgjo og Smak 2020.

Sted: Mesterkjøkkenet, hall C

10:00 - 18:00

NM i kaffekunst

Flere konkurransegrener

Arrangør: Norsk Kaffeinformasjon

Sted: Kaffeområdet, hall D.

10:00 - 18:00

Nordic Sushi Cup, finale

De beste sushi-kokkene i Norden skal konkurrere innen Zen-disiplinen med søkelys på norske råvarer som fisk, tang og skalldyr.

Arrangør: Primus AS

Sted: Sushi-området, hall C.

10:30 - 17:00

Masterclass

Flere temaer. Program kommer (se Smakmessen.no)

Sted: Seminarrom ved Baren, hall E.

11:00 - 18:00

Inspirasjonsforedrag

Hver hele time starter det et inspirerende foredrag på Scenen i hall E. Mer detaljer om dagens program kommer (se Smakmessen.no)

Sted: Scenen, hall E.

12:00

Inspirasjonsforedrag med det norske kokkelandslaget og daglig leder for NKL, Espen Wasenius. "Slik tok vi OL-gull".

Sted: Scenen, hall E.

13:00 - 16:00

Bransjeforum for frittstående overnattingsbedrifter og uteliv/restaurantbransjen

Arrangement for medlemmer av NHO Reiseliv

Arrangør: NHO Reiseliv

Sted: Eventrommet, Norges Varemesse administrasjon, 2. etasje.

Fredag 6. mars

10:00 - 15:00

Jeunes Chefs Rôtisseurs

Nasjonal konkurranse for unge kokker under 27 år.

Arrangør: Chaîne des Rôtisseurs.

Sted: Mesterkjøkkenet, Hall C

10:00 - 15:00

Jeunes Sommeliers

Nasjonal konkurranse for servitører og vinkelnere under 27 år.

Arrangør: Chaîne des Rôtisseurs.

Sted: Sushi-området, hall C.

10:00 - 16:00

NM i maskinoppvask, finaler

Finaler i NM i maskinoppvask 2020.

Arrangør: Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN)

Sted: Hall C.

10:00 - 16:00

NM i kaffekunst

Flere konkurransegrener

Arrangør: Norsk Kaffeinformasjon

Sted: Kaffeområdet, hall D.

10:30 - 15:00

Masterclass

Flere temaer. Program kommer (se Smakmessen.no)

Sted: Seminarrom ved baren, hall E.

11:00 - 15:00

Inspirasjonsforedrag

Hver hele time starter det et inspirerende foredrag på Scenen i hall E. Mer detaljer om dagens program kommer (se Smakmessen.no)

Sted: Scenen, hall E.

For oppdatert program, se Smakmessen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS