
Hederspris til Renaa
Rogaland fylkeskommune har delt ut en hederspris til Renaa, ikke Sven-Erik, men til hans kone Torill, for arbeidet med rekrutteringen til matfagene.

Torill Renaa får prisen for sitt brennende engasjement for læringer. Kvalitet, bransjestolthet og matglede er grunnsteiner i hennes opplæringsfilosofi. Med Torill Renaa i spissen, får læringene ved Renaa Restauranter en opplæring som går utover det som kan forventes, både faglig og sosialt, heter det fra Rogaland fylkeskommune.
Renaa er mest kjent for å være den første restauranten utenfor Oslo i Norge som ble tildelt en Michelin-stjerne. Torill og Sven Erik Renaa (Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2007) står bak restauranten.

Restauranten har også hevdet seg meget bra i lærling-konkurranser de siste årene, og da har Torill Renaa vært en meget viktig støttespiller.
Les også: Sølv til lærlingene fra Renaa Restauranter i NorgesCup 2019
Les også: Første Michelin-stjerne utenfor Oslo til Renaa i Stavanger
Les også: Renaa flyttes til luksushotell
Enorm motivasjon og inspirasjon
– Jeg veldig stolt, både av lærlingene våre og Rogaland fylkeskommune, som virkelig viser at vi er matfylket og at matfagene er viktige for regionen med å se en servitør på denne måten. Det er en stor dag for oss. Prisen gir enorm motivasjon og inspirasjon til våre lærlinger og oss som lærebedrift, sier Torill Renaa.
Les også: Renaa kåret til Norges beste
Jurybegrunnelsen
«Torill Renaa får hedersprisen 2018. Hun har et engasjement, og et stort hjerte for lærlingene sine. Kvalitet, bransjestolthet og matglede er stikkord for opplæringen som Torill har ansvaret for. Opplæringen som gis hos Renaa restauranter går utover det som er forventet, både faglig og sosialt, og det er Torill som er ansvarlig for lærlingene i servitør- og kokkefaget. Innsatsen til årets hedersprisvinner er viktig både for lærlingene, men også for rekruttering til bransjen. Hun løfter frem fagene og viser at det er store muligheter for en spennende arbeidshverdag og, ikke minst, karriere i bransjen. Alt dette krever målrettet trening og bak roret står årets vinner med sitt brennende engasjement for faget, bransjen og lærlingene sine».
Prisen ble delt ut under på fag- og svennebrevutdelingen i Stavanger torsdag kveld, 7. februar.