Blir det Heidi Bjerkan og Credo som får Trondheims første Michelin-stjerne - eller går den til Fagn, som holder til i Credos gamle lokaler? (Arkivfoto: Morten Holt)

Sterk tro på Michelin-stjerne til Trondheim

Blir Trondheim den tredje byen i Norge som får en restaurant med Michelin-stjerne? Etter at en spiller satset skyhøyt på det i går, har spillselskapet Betsson nedjustert oddsen kraftig.

Publisert

Etter at vi mandag omtalte at du nå også kan spille på om det blir flere Michelin-restauranter i Norge, var det en ny spiller som åpnet konto og satte et spill med skyhøy innsats på at det blir Michelin-stjerne i Trondheim.

Les også: Spill på om Norge får flere Michelin-restauranter

– Noen vet noe ikke vi vet

– Når slik spillaktivitet forekommer, skyldes det i 99 av 100 tilfeller at noen vet noe som vi ikke vet. For å dra en sammenligning til en mer tradisjonell «oddssport»; hadde vi sett lignende spillaktivitet på fotball, hadde vi trodd det var snakk om kampfiksing, sier PR-manager for Betsson, Joakim Ingebrigtsen.

– Oddsen er derfor nedjustert til fra 1,61 til 1,05, og vi tør nærmest garantere at det havner en Michelin-stjerne hos Credo eller Fagn, legger han til.

To Rom og Kjøkken er også en aktuell kandidat.

Seks norske stjernerestauranter i 2018

Mandag 18. februar skal nye stjerner fordeles til nordiske restauranter. Det skjer i Århus i Danmark.

Disse restaurantene i Norge fikk stjerner i fjor:

Tre stjerner: Maaemo (Oslo).

En stjerne: Galt (Oslo, ny), Statholdergaarden (Oslo), Kontrast (Oslo), RE-NAA (Stavanger), Sabi Omakase (Stavanger)

BiB Gourmand: Smalhans (Oslo), Restauranteik (Oslo).

Les også: Dette er Norges nye stjernerestaurant

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Guide Michelin

Guide Michelin gir fra én til tre stjerner til restauranter, serveringssteder og hoteller som har gjort seg fortjent til det.

Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet, og som skal sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Siden 2014 har Guide Michelin gitt ut en egen guide for Norden.

* Tre Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å reise til».

* To Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å ta en omvei for».

* En Michelin-stjerne gis til en restaurant som er «eksepsjonelt god i sin kategori».

* Bib Gourmand gis til restauranter som serverer god mat til god pris.

* Kniver og gafler: 1-5 etter komfort og hvor behagelig det er der.

* Drueklase: En spesielt interessant vinliste

Michelins forskjellige guider er tilgjengelige på nettstedet Viamichelin.com

Guiden ble lansert første gang i år 1900, og formålet har hele tiden vært å gjøre bilistenes reise enklere, mer komfortabel – og litt mer velsmakende.

– Michelins mål med å gi ut guiden var å få folk til å kjøre mer med bilene sine. Og hvordan få franskmenn til å interessere seg for bil? Jo, da kombinerer man bil og mat. Resultatet ble en guidebok til restauranter på landsbygda. Franskmennene ble mette, og Michelin solgte dekk til bileiere som slet ut dekkene på å besøke guidens anbefalte restauranter, forteller pressesjef Lotta Wrangle i Michelin i Norden.

Michelin har hovedkvarter i Clermont-Ferrand i Frankrike og avdelinger i 170 land, har 112 300 ansatte og 68 fabrikker i 17 land. Gruppens teknologisenter for forskning og utvikling har avdelinger i Europa, Nord-Amerika og Asia.

Powered by Labrador CMS