Betsson tror «nye Credo» får en MIchelin-stjerne. Tror du det samme? (Foto: Credo)

Spill på om Norge får flere Michelin-restauranter

Nå kan du spille på om Norge får flere Michelin-restauranter! Førstkommende mandag, 18. februar, skal nye stjerner drysses.

Publisert

Nå kaster også spillselskapene seg ut i kampen om stjernene, og Betsson tror på flere norske restauranter i Guide Michelin Nordic Countries.

Betsson har satt opp odds for fem ulike byer, så nå er det bare å sette penger på om Trondheim, Bergen eller Tromsø også får stjernerestauranter.

Fram til nå er det bare Oslo og Stavanger som har blitt tilgodesett med Michelin-stjerner her til lands.

Les også: 40 norske restauranter i den nordiske Michelin-guiden i 2018

Maaemo ble den første nordiske restauranten, sammen med Geranium, som fikk tre stjerner i Michelin-guiden. (Foto: Morten Holt)

Skandinavisk dominans siden 2008

Skandinavisk mat er meget i vinden, noe trippel skandinavisk i Bocuse d’Or 2019 er enda et bevis på.

Men det er ikke helt nytt – denne skandinaviske dominansen: Seks ganger i løpet av de siste 12 gangene i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe (siden 2008) har de skandinaviske nasjonene bekledd pallen (les leder i den kommende utgaven av magasinet Horeca…)

Nå har Betsson – og for så vidt også andre riksdekkende norske medier skjønt dette, og spillselskapet mener at den skandinaviske dominansen kan slå heldig ut for de norske restaurantene.

Tror det blir stjerne i Trondheim

Betsson tror verken Tromsø (bildet) eller Bergen blir tilgodesett med Michelin-stjerne denne gangen heller. (Foto: Colourbox.com)

«Vi tror blant annet at Trondheim vil få byens første Michelin-stjerne. Det er spesielt Heidi Bjerkan vi tror har meget gode muligheter for å bli belønnet med den prestisjetunge utmerkelsen, men vi utelukker heller ikke Jonas Andre Nåvik og Fagn. Vi registrerer at anmeldelsene av «nye Credo» har vært fantastiske, og det virker som at restauranten har tatt nye steg. White Guide Nordic har også plassert Credo i samme kategori med flere restauranter med Michelin-stjerne. I fjor tweetet også Michelin-inspektørene meget positivt etter besøk hos både Credo og Fagn, og det pleier å være et godt tegn. Med to så sterke kandidater mener vi altså at sjansene aldri har vært bedre for en restaurant i Trondheim», heter det i en pressemelding fra Betsson.

Fagn holder for øvrig til i de samme lokalene som Credo holdt til i tidligere.

Renaa ble den første restauranten utenfor Oslo i Norge som fikk stjerne i Guide Michelin. (Foto: Morten Holt)

Tør du satse?

Oddsen for en ny Michelin-restaurant i Trondheim var mandag 11. februar 1,61, men ble nedjustert til 1,05 tirsdag 12. februar..., mot 2,14 (tirsdagsodds) hvis trønderhovedstaden ikke får en stjerne.

Dessverre for Bergen (4 i odds for nei, 1,19 for ja) og Tromsø (5 i odds for nei, 1.13 for ja), tror Betsson at det heller ikke denne gangen blir Michelin-stjerne på noen av restaurantene i disse byene. Lysverket i Bergen er nok nærmest, men spillselskapet tror ikke restauranten har utviklet seg nok i fra i fjor, og oddsen er tilsvarende høy.

Tror på flere i Oslo

«Da er vi mer optimistiske på vegne av Oslo. Hovedstaden har blitt en matby i ypperste klasse, og med flere ambisiøse restauranter som Happolati, À L’aise og Bokbacka, for å kun nevne noen, tror vi det er gode muligheter for et skikkelig stjernedryss over Oslo. Vi tror også at Maaemo, Galt, Kontrast og Statholdergaarden beholder sine stjerner», melder Betsson.

Les også: Disse norske restaurantene fikk stjerner i Michelin-guiden i 2018

For Stavanger tror vi både Sabi Omakase og Re-Naa beholder sine stjerner, og utelukker heller ikke at de kan ha muligheten til å sikre seg enda en stjerne», meldes det fra Betsson.
Har du kontroll og vet hvem som får stjerner, kan du sette noen kroner her.

Oddsen for ja for flere Michelin-restauranter i Stavanger er 2,30, mens du får 1,53 ganger pengene hvis du gambler på nei.

Her kan du spille

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Guide Michelin

Guide Michelin gir fra én til tre stjerner til restauranter, serveringssteder og hoteller som har gjort seg fortjent til det.

Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet, og som skal sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Siden 2014 har Guide Michelin gitt ut en egen guide for Norden.

* Tre Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å reise til».

* To Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å ta en omvei for».

* En Michelin-stjerne gis til en restaurant som er «eksepsjonelt god i sin kategori».

* Bib Gourmand gis til restauranter som serverer god mat til god pris.

* Kniver og gafler: 1-5 etter komfort og hvor behagelig det er der.

* Drueklase: En spesielt interessant vinliste

Michelins forskjellige guider er tilgjengelige på nettstedet Viamichelin.com

Guiden ble lansert første gang i år 1900, og formålet har hele tiden vært å gjøre bilistenes reise enklere, mer komfortabel – og litt mer velsmakende.

– Michelins mål med å gi ut guiden var å få folk til å kjøre mer med bilene sine. Og hvordan få franskmenn til å interessere seg for bil? Jo, da kombinerer man bil og mat. Resultatet ble en guidebok til restauranter på landsbygda. Franskmennene ble mette, og Michelin solgte dekk til bileiere som slet ut dekkene på å besøke guidens anbefalte restauranter, forteller pressesjef Lotta Wrangle i Michelin i Norden.

Michelin har hovedkvarter i Clermont-Ferrand i Frankrike og avdelinger i 170 land, har 112 300 ansatte og 68 fabrikker i 17 land. Gruppens teknologisenter for forskning og utvikling har avdelinger i Europa, Nord-Amerika og Asia.

Powered by Labrador CMS