Kostholdsekspert og lege Berit Nordstrand sammen med programleder Klaus Sonstad i den nye TV 2-serien «Bra godt». (Foto: TV 2)

Klaus Sonstad med ny matserie

Programleder Klaus Sonstad elsker god mat, men er usikker på om god mat også kan være sunn. Kostholdsekspert og lege Berit Nordstrand inviterer ham hjem til sitt kjøkken hvor de lager deilig og sunn norsk hverdagsmat i den nye programserien «Bra godt», som starter i slutten av februar.

Publisert
Berit Nordstrand og Klaus Sonstad (Foto: TV2)

– Jeg gleder meg stort til å være med på å inspirere folk, til å lage hverdagsmat som både smaker godt og er bra for oss. Som firebarnspappa kjenner jeg at det er utfordrende å ha søkelys på at maten skal funke for hele gjengen, samtidig som den skal smake godt og være sunn, sier programleder Klaus Sonstad.

Kostholdsekspert og lege Berit Nordstrand sammen med programleder Klaus Sonstad i den nye TV 2-serien «Bra godt». (Foto: TV 2)

Nye vrier på velkjent mat

Sammen med seerne lærer Sonstad nye vrier på velkjent mat fra Nordstrand, og får seg en rekke «aha»-opplevelser underveis.

– Berit Nordstrand er et vandrende kulinarisk leksikon, hun kan utrolig mye om helse og mat, mener Sonstad.

Nordstrand er seksbarnsmor, og har 25 års erfaring i klinisk arbeid som lege, men jobber i dag som forfatter og foredragsholder.

– Jeg ønsker folk skal bli inspirert til å kose seg mer, med mat som smaker godt og samtidig er bra for kroppen. Jeg jobber på for å spre kunnskap om mat som kan gi mer overskudd og glede til det som betyr mest for folk, sier Berit Nordstrand.

Byggeklosser til kropp og sinn

For henne handler ikke bra mat om kalorier eller glykemisk indeks.

– Bra mat er gode smaker med byggeklosser til kropp og sinn, og mat som gjør at du kan realisere ditt livs drømmer. Jeg ønsker å bidra til at alle kan nyte den beste utgaven av seg selv, sier hun.

Sonstad forklarer programmets tittel slik:

Klaus Sonstad. (Foto: TV2)

– «Bra godt» er noe vi trøndere bruker for å beskrive velsmakende mat, men dobbeltbetydningen er viktig her - for i tillegg er rettene vi lager bra for kroppen. Altså, det er bra bra godt!

Nordstrand ønsker i «Bra godt» å gi seerne enkle tips og «byttetriks» som gjør det mulig for seerne å gjøre gode matvalg i en hektisk hverdag.

Lidenskap

– For meg handler dette om en lidenskap. Jeg elsker å omsette komplisert forskning til enkle historier som kan inspirere folk til å endre. Sakte men sikkert, skritt for skritt.

Ved Nordstrand kjøkkenbenk i Trondheim er programlederen full av spørsmål og engasjement.

– Jeg skal være folkets representant og spørsmålsstiller, prøvekanin og lekmannsfilter. Noen ganger blir Nordstrand nemlig veldig lege, og bruker mange faguttrykk og uforståelige ord. Dessuten er hun så ivrig på å få alle til å spise sunnere at hun kan ta helt av. Da må jeg være fornuftens røst i begeistringens tid. Og så tuller jeg en del når hun blir for seriøs, sier Sonstad smilende.

«Bra godt» på TV 2 fra 26. februar.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS