Foto: Tor Erik Schrøder

«Spis Ute-Uka» i gang

Nå arrangeres «Spis Ute-Uka» i Kristiansand. Over 50 spisesteder i sørlandshovedstaden er med på matfestivalen.

Publisert
Foto: Tor Erik Schrøder

Matfestivalen «Spis For 100» er omprofilert til «Spis Ute-Uka, og pågår fra 5. til 11. februar.

Foto: Tor Erik Schrøder

Henter trender fra utlandet

Henning Ross Vestavik og Morten Johansen i arrangementskomiteen for Spis ute-uka. (Foto: Sopis ute-uka)

– Konseptet er ikke endret. «Byens spisesteder inviterer deg til matkupp første uka i februar». Vi følger nøye med på hva som er trenden i utlandet, hos lignende matfestivaler, og har hentet inspirasjon fra blant annet Københavns «Dining Week», Londons «Restaurant Festival» og New Yorks «Restaurant Week», nå når vi skal spisse og tilrettelegge konseptet for fremtiden. Vi vil i fremtiden tilby ulike tilbud, fra de ulike spisestedene, hvert spisested vil fremdeles servere en måltidsopplevelse til sterkt redusert pris hele festivaluka, melder Henning Ross Vestavik i arrangementskomiteen.

Setter stadig rekorder

Under «Spis Ute Uka» vil spisestedene servere en hovedrett til 100, 125 eller 150 kroner.

I 2012 ble det solgt i overkant 23 700 retter. I 2013 ble det solgt 40 211 retter. I 2014 ble fasiten 49 662 retter. 2015 ble det solgt 68 736 solgte retter, og i 2016 solgt 71 848 retter.

I 2017 ble det nok en ny rekord med hele 80 896 solgte retter.

Denne uka håper de på å sette nok en rekord:

– Et langsiktig mål for festivalen er å selge like mange festivalretter som det er innbyggere i Kristiansand kommune, under festivaluka, per dags dato 91 428, melder Ross Vestavik.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS