Masalamagic lanserer håndlaget nan

Nirus nan er et nytt produkt i matserien Nirus Masalamagic. Nan er et festbrød laget på hvetemel, og er laget uten laktose eller egg. I tillegg er alle brødene håndbakt i tandoor.

Publisert

– Jeg har brukt ett år på å utvikle produktet, og brukt min erfaring gjennom 14 år med kurs og catering. Dette skal gi en restaurantopplevelse på eget kjøkken. Målet vårt er å ha best mulig kvalitet og autentisk smak på alle produkter i serien. Siden det er et festbrød, kompletterer det et autentisk indisk måltid, forteller Niru Kumra, eier og gründer for Masalamagic i en pressemelding.

Nan = brød

Nan har sin opprinnelse fra Persia, og betyr «brød». Derfor blir det litt «smør på flesk» når vi i Norge kaller det for nanbrød.

Nan er den mest kjente brødtypen av mange i det indiske kjøkken. Den vanligste formen er laget med løkfrø, for å gi mer smak. Når det serveres med klart smør (ghee), løftes smaksopplevelsen ytterligere.

– Gjennom årene har vi lansert papadam og chutnyer til forrett, pastene til hovedrett og mango pure til dessert. I fjor ble det gjennomført over 300 demoer i butikk, og vi har sett kunder i norsk dagligvare ønsket en nyskapning innen tilbehør - ekte indisk nan har stått høyest på denne listen. Vi er nå stolte av å endelig kunne lansere et skikkelig indisk nan i norsk dagligvare. Dette er den største satsningen vi har gjort siden vi startet selskapet og gleder oss til å kunne dele våre nan med kvalitetsbevisste kunder, sier daglig leder Ayush Kumra.

Tandoor

Tandoor er en leirovn som opprinnelig fantes i nordlige deler av India (nå Pakistan) og tidligere Persia. Ovnen er tønneformet og normalt i ståhøyde. Den fyres opp med kull og er støpt med leire rett på bakken. På det varmeste kan det bli opptil 450 grader. Normalt blir kjøtt og grønnsaker marinert og stekt på spyd, naan og roti (hverdagsbrød) lages på innsiden av den glovarme veggen.

– Nan er det mest etterspurte produktet i det indiske kjøkken. Den er best når den varmes i stekeovn eller i brødrister! Med tanke på tidsklemma og at familiemedlemmer i dag har behov for et raskt måltid til forskjellige tider, anbefaler jeg oppvarming i brødrister for en sprø smak, legger Niru Kumra til.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS