Tonje Holtungen fra Sjokoladesalongen i Vestfossen er «Årets konditor 2017». (Foto: Ihne Pedersen)

Tonje Holtungen ble «Årets konditor»

Fargeglade kreasjoner og gode smaksopplevelser sørget for at Tonje Holtungen ble «Årets Konditor 2017» på Smak 2017.

Publisert
Tonje Holtungen i aksjon i dagens konkurranse. (Foto: Morten Holt)

– Dette var fantastisk morsomt, Jeg har bare konkurrert en gang tidligere, men nå får jeg jo flere muligheter sammen med landslaget, sa en glad Tonje Holtungen etter at hun ble kåret til «Årets konditor».

Sjokoladesalongen i Vestfossen

Holtungen arbeider til daglig på Sjokoladesalongen i Vestfossen. Hun tok fagbrev som konditor i 1999, og tre år senere tok hun også fagbrev som kokk. Nå er det søte fristelser i form av bakverk og kaker som opptar Holtungen i yrkesmessig sammenheng, og ifølge dommerne var hun i en helt egen klasse i årets konkurranse.

Grégorie Poef vant sølv i «Årets konditor 2017». (Foto: Morten Holt)

Saken fortsetter under bildet

Bronse til Coretin Le Gullellec i «Årets konditor 2017». (Foto: Morten Holt)
Bronse til Christer Celso Johnsen i «Årets konditor 2017». (Foto: Morten Holt)

Grégorie Poef vant sølvmedaljen, mens Christer Celso Johnsen og Coretin Le Gullellec delte tredjeplassen.

Bidrar til kompetanseheving

– Vi har et godt samarbeid med baker- og konditormiljøet i de andre nordiske landene. Det inspirerer, og det bidrar til kompetanseoverføring som betyr mye for den faglige utviklingen i bransjen, sier daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

– Vi har en drøm om å sette norsk baker- og konditorbransje på verdenskartet. For å klare det, trenger vi konkurranser som dette. De inspirerer, og bidrar til at det settes nye og høyere standarder. Både Sverige og Danmark har deltatt i VM og har mye kompetanse vi kan lære av. Samtidig håper vi jo selvfølgelig at vi skal kunne gi våre nordiske venner god konkurranse når vi møtes til Nordisk baker- og konditorkonkurranse i Oslo i september, sier Bakke.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS