Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Scandic fjerner plast

Scandic Hotels har besluttet å fjerne sugerør og cocktailpinner i plast fra alle sine 280 hoteller for å redusere mengden unødvendig plast og dermed redusere produktenes skadelige påvirkning på miljøet.

Publisert

– Som et ledd i vårt arbeid med bærekraft arbeider vi med å fjerne alt av engangsmateriale i plast. Ved å fjerne alle sugerør og cocktailpinner i plast kutter vi nå totalt forbruket med 1,3 millioner sugerør og 120 000 cocktailpinner hvert eneste år. I tillegg skifter vi ut plastlokkene på våre take away-kaffekrus med biologisk nedbrytbare lokk, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Scandic varsler sitt plastreduserende tiltak kun dagen etter at EU-kommisjonen presenterte en tiltakspakke for å redusere plastsøppel i EU.

Ifølge Aftenposten produserer hver innbygger i EU 31 kilo plastavfall bare i emballasje hvert eneste år, noe som til sammen utgjør svimlende 16 millioner tonn plastemballasje.

Kommisjonen ønsker å forby flere engangsprodukter av plast som blant annet bestikk, servise og sugerør.

Viktig steg

Plastavfall er en av våre største miljøutfordringer. Beregninger fra ulike organisasjoner viser at det finnes mer enn 150 millioner tonn med plast i havene, og hvert eneste år dør ca. én million fugler og 100 000 sjøpattedyr etter å ha fått i seg plast. Og enda verre kan det bli ifølge en ny rapport fra UK Government Office for Science som spår at mengden plast i våre hav vil tredobles mellom 2015 og 2025.

– Dette er et lite, men viktig steg for Scandic. Vi er bransjeledende innen bærekraft, og vi er stolte over at initiativet med å henge opp håndkleet om du ønsker å benytte det om igjen kommer fra oss, og at det har blitt en bransjestandard verden over. Vi leder dessuten an i kampen mot matsvinn hvor vi bare i 2017 kuttet matsvinnet i Scandic Norge med hele 85 tonn. Sugerør og kaffelokk av plast er produkter som er produsert av fossilt brensel og er sløsing med jordas ressurser samtidig som de er vanskelige å resirkulere. Det er derfor på høy tid vi stopper med bruken av disse, sier Steen-Mevold.

Scandic vil starte umiddelbart med å fase ut sugerør, cocktailpinner samt bytte ut kaffelokkene med biologisk nedbrytbare alternativer. Samtidig vurderes ulike og mer miljøvennlige alternativer til f.eks sugerør i plast som vil bli tilbudt gjester som spesifikt ber om det og gjester som har spesielle behov.

Scandic og bærekraft

Allerede i 1993 startet Scandic å jobbe målrettet med miljøtiltak. Mer enn 180 Scandic-hoteller i hele Norden har det offisielle nordiske miljømerket Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hotell. Scandic kuttet for flere år siden ut det aller meste av éngangsforpakninger på hotellene, og med dette bevisste miljøvalget sparer hotellkjeden hele 50 millioner éngangsforpakninger – hvert eneste år! Såpe og sjampo på rommene kommer fra dispensere, og hotellkjeden serverer eget vann tappet og filtrert lokalt i stedet for importert vann på plastflasker. Mer enn fire millioner færre plastflasker fraktes nå til hotellene som en konsekvens av dette. Scandic er dessuten opptatt av miljøtiltak som gjennomføres i samarbeid med gjestene. Det kan bety alt fra mindre tallerkenstørrelser i bufféen til kildesortering på rommene, heter det i pressemeldingen fra Scandic.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS