Femund Fjellstue. (Foto: Morten Holt)

Markerer seg på Elgå

Femund Fjellstue på Elgå er kåret til månedens «Årets bedrift» av NHO Innlandet.

Publisert
Regiondirektør for NHO Innlandet, Åge Skinstad, sammen med Tone og Rolf Eriksen, som driver Femund Fjellstue. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)

Femund Fjellstue er en familiebedrift bestående av Tone og Rolf Eriksen. Ekteparet har bygget opp en fjellstue i naturskjønne omgivelser.

– Fjellstua har posisjonert seg i utkanten der de benytter naturressursene til å skape unike opplevelser. Stedet er utmerket for frilufsinteresserte, sier Åge Skinstad, regiondirektør NHO Innlandet.

Femundsmarka. (Foto: Morten Holt)

Bygd opp stedet

Etter at ekteparet kjøpte fjellstua, har de bygd opp stedet med restaurant, hotellrom, hytteutleie og camping. Tone er spesialsykepleier og Rolf har bakgrunn som sjømann med utdannelse som restaurantkokk, og fra forsvaret.

Femund Fjellstue ligger ved inngangen til Femundsmarka (bildet) fra sør. (Foto: Morten Holt)

Målet er økt trafikk og flere stillinger. Femund Fjellstue er plassert ved Femundsmarka, som er kjent for sin vakre natur som naturlig nok tiltrekker gjester fra hele verden.

Maten og naturen

«Femund Fjellstue er ambassadører for Engerdal kommune. Via avtaler med universiteter i inn- og utland kommer tilreisende gjester fra hele verden. Det kan være opptil 15 nasjonaliteter representert. Tone er oppvokst på Madagaskar, Rolf har bodd periodevis i Argentina, Canada og en kort tid i England. Paret snakker flere språk, og synes det er spennende at Femund Fjellstue har blitt en internasjonal destinasjon», heter på NHO.no.

– Den unike opplevelsen med Femund Fjellstue er ifølge de internasjonale gjestene, maten. I tillegg er de svært betatt av naturen, og det spesielle miljøet på Femund Fjellstue. Det er fritt her, og gjestene får som regel hele eiendommen til disposisjon. Det er original kunst på alle rom, og hele huset har et hjemmekoselig preg, sier Tone Eriksen.

Les hele saken NHO.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS