ØrjanKønig
ØrjanKønig

Bronse til Kønig i Rose’s Cup

Ørjan Kønig fra Stavanger ble nummer tre i Europa-finalen av Rose's Cup, bare noen få poeng bak vinneren Lisa Bergström fra Sverige. Også Therese S. Finsås og Odd Strandbakken var norske deltakere. Les mer om drinkene deltakerne bød på her.

Publisert Sist oppdatert

Ørjan Kønig fra Stavanger ble nummer tre i Europa-finalen av Rose's Cup.

Italienske Christian Guitti ble for øvrig nummer to i konkurransen. 4000 deltakere fra hele Europa har vært med i konkurransen, og 21 av dem kvalifiserte seg for finalen. Den fant sted i København torsdag 30. august.

Svensk vinner

25 år gamle Lisa Bergström fra Sverige vant Europa-finalen av Rose's Cup.

25 år gamle Lisa Bergström fra Sverige tok hjem seieren med hennes cocktail "Three Seconds of Fame". Italienske Christian Guitti kom på 2.plass, foran Ørjan Kønig med sin utradisjonelle, og meget forfriskende long drink "First Date.

Tre norske deltakere

Therese Finsås vant den norske finalen, og var en av tre norske deltakere i København.

Tre norske deltakere var kvalifisert til Europafinalen i Rose's Cup, etter at de bekledde de tre øverste plassene i den norske finalen av Rose's Cup ifjor. Da endte Kønig på andreplass, bak Therese Finsås og foran Odd Strandbakken.

Drinkene

Her er drinkene til den svenske vinneren og de tre norske deltakerne:

"Three Seconds of Fame" Lisa Bergström, Sverige

Three Seconds of Fame"

2 cl Skyy Citrus Infusion Vodka 2 cl De Kuyper Sour Rhubarb 2 cl Rose’s Triple Sec ½ cl Fresh Lime Juice 4 cl Bravo Apple Juice ½ Fresh Passionfruit Garnityr: PhysalisMetode: Shakes

"First Date" Ørjan Kønig, Norge

"First Date"

2 cl Vodka 2 cl Bacardi lemon 1 cl Rose’s Vanilla 1 cl Rose’s Sugar Cane 2 cl Rose’s lemon 8 cl Sitron- og mintsorbet Garniyr: MintbladerMetode: Shakes

"Makers me Sweet" Therese Storebø Finsås, Norge

"Makers me Sweet"

4 cl Makers Mark 2 cl Galliano Autentico 1,5 cl Rose’s Vanilla ½ barskje Angostura Bitters 6-8 Mintblader Garnityr: MintbladMetode: Røres

"Rose Bud" Odd Strandbakken, Norge

"Rose Bud"

4 cl Skyy Vodka 8 cl Blueberry juice 2 cl Rose’s Vanilla 1,5 cl Rose’s Lemon 1,5 cl Fennikelfrø 3 dråper Dandylion and Burdock Bitters Garnityr: Sitron twistMetode: Shakes