Christoffer Magnusson Bartender
Christoffer Magnusson Bartender

Stavangers beste bartender

Med cocktailen Phone Booth gikk Christoffer Magnusson fra Alf & Werner i Stavanger helt til topps i en bartenderkonkurranse i Rogaland. – Det føltes veldig bra å få en plassering, og ekstra gøy å faktisk vinne når det var så mange dyktige bartendere som konkurrerte, sier Christoffer Magnusson. 21 bartendere kjempet om tittelen i Beefeater Open.

Publisert

Christoffer Magnusson ble kåret til Stavangers beste bartender 2010.

Konkurransen ble arrangert på Taket bar i Stavanger. Bidragene ble vurdert i henhold til blant annet originalitet, smak og presentasjon. I tillegg la dommerne vekt på publikumskontakt, et viktig element for å skape gode relasjoner til gjester.

- Skilte seg ut

– Vi fant til slutt tre drinker som vi syntes skilte seg ut med et høyere nivå enn de andre bidragene. Vinnerdrinken Phone Booth hadde en god balanse, en veldig behagelig smak og løftet frem Beefeater 24 på en fin måte, sier Johan Gilbe, jurymedlem og on-trade salgssjef hos Pernod Ricard.

Sommerens bær og urter

– Drinken er inspirert av sommerens fruktige bær og urter, samtidig som det var viktig å beholde ginens karakter. Navnet Phone Booth er inspirert av en av de tingene jeg forbinder aller mest med England, nemlig de røde klassiske telefonkioskene, sier Magnusson

Vinnerdrinken Phone Booth.

Gunnar Zahl fra Timbuktu kom på andreplass med drinken Refreshingly London, mens Ivan Karlsen fra Nåløyet fikk bronseplassen med B Best.

Beefeater Open

Beefeater Open ble arrangert i Stavanger for femte året på rad. Konkurransen er et lukket bransjearrangement og alle bartendere i Stavanger og omegn er velkommen til å delta.

Vinneroppskriftene

Her er vinneroppskriftene på juryens topp tre cocktailer i Stavanger:

Phone Booth

1. plass: Christoffer Magnusson (Alf & Werner)

* 6 cl Beefeater 24 Gin

* 4 cl cranberryjuice

* 4 cl Herrviks Rabarbra & Jordbærsaft

* 2 cl Lime

* Basilikum

Fremgangsmåte: Shakes og serveres i cocktail glass, pynt med rabarbra og basilikum

Refreshingly London

Refreshingly London.

2. plass: Gunnar Zahl (Timbuktu)

* 4 cl Beefeater 24

* 3 cl limejuice

* 3 cl sukkerlake

* 5 skiver agurk

* 5 mynteblader

Fremgangsmåte: Shakes og helles rett i rocksglass med sukker og myntekant, topp med litt soda. Agurkstrimler som garnityr.

B Best

B Best.

3. plass: Ivan Karlsen (Nåløyet Bar)

* 4 cl Beefeater 24 Gin

* 1 cl Drambuie

* 1 cl Amaretto

* 6 cl egenkomponert juice, laget av appelsin, sitron og sukker.

* 3-4 mynteblader som knuses i shaker

Fremgangsmåte: Shakes og dobbelsiles i et avkjølt cocktailglass. Pynt med sitronskall.