kontinentalbar_Akevitt-og-t
kontinentalbar_Akevitt-og-t

Kontinental bar: Akevitt og tyttebær

En helnorsk vri på klassikeren Caipirinha.

Publisert Sist oppdatert

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink, og ble i riktig gamle dager benyttet av arbeiderne på sukkerplantasjene for å få opp blodsukret. Om denne blir vår nasjonaldrink, skal være usagt, men det er i alle fall en helnorsk vri på klassikeren - med akevitt og tyttebær som hovedingredienser.

- En drink helt utenom det vanlige, fastslår Roar Hildonen.

Teneighty

4 cl mild, fatlagret akevitt½ limefrukt i biter10 tyttebær (gjerne frosne) 3 ts sukker

Fyll et stort rocksglass med knust is. Sukker, lime og tyttebær knuses i bunnen på shakerglasset. Ha i akevitten, deretter knust is fra rocksglasset og shake godt. Fyll dette usilt over i det avkjølte rocksglasset og server med sugerør.