
Klassikeren Moscow Mule
Moscow Mule er drinken som kickstartet cocktailkulturen i Amerika på 50-tallet. Nå er den i vinden igjen, og smaker fortsatt like utsøkt. Ifølge det amerikanske magasinet Insider Hollywood var Moscow Mule den mest populære drinken i Los Angeles på 40- og 50-tallet.

På den tiden ble det sagt at drinken ble født på Manhattan, men den etablerte seg raskt blant kjendiser på vestkysten av USA.
I dag, 60 år etter at Moscow Mule først så dagens lys, serveres den fortsatt på samme måte med en miks av vodka, ingefærøl og lime.
Server gjetne drinken i et avkjølt longdrinkglass.
Moscow Mule
* 4 cl Smirnoff No. 21 vodka
* Ingefærøl (ginger ale)
* ¼ limebåt
* Isbiter
Fremgangsmåte: Fyll et drinkglass med is, hell vodkaen i og topp det hele med ingefærøl. Avslutt med saften av en kvart lime.
Relaterte artikler
-
Cubansk Mojito lages med cubansk rom
Sommeren står for døren og det er tid for friske og leskende drinker i glasset. De velkjente drinkene Mojito og Daiquiri, begge med røtter fra Cuba troner fortsatt listene over populære drinker. For et perfekt resultat når du lager disse drinkene, er det viktig med riktige ingredienser, finne den perfekte balansen mellom surt og søtt, og at råvarene behandles riktig.
-
Sommerens drinktrend: Musserende cocktails
I sommer er det innbydende glass med boblende innhold som blir den store cocktailtrenden. – Smaksløkene våre skjerpes i kontakt med kullsyre. Derfor blir smaksopplevelsen mer intens når musserende vin tilsettes cocktailinnholdet, sier bartender Steinar Jensen.