Bloody Mary2

Bloody Mary retrodrinken er blitt populær igjen

Paris var stedet der klassikeren Bloody Mary kom til verden. Lite visste bartenderen ved Harry’s New York Bar at leken med miks av like deler tomatjuice og vodka skulle få slike konsekvenser. En av kollegene foreslo navnet Bloody Mary; drinken minnet ham om klassikeren Bucket of Blood Club fra Chicago, og en av jentene som han traff der: Mary!

Publisert

Bloody Mary er in igjen.

Noen år senere, i 1934, tok den samme bartenderen med seg oppskriften til USA. Nærmere bestemt til King Cole Bar på St Regis Hotel i New York.

Hotellet forsøkte å endre navnet til Red Snapper, uten at dette ga samme gehør, slik at Bloody Mary raskt gjenoppsto på barkartet. Riktignok følte sofistikerte beboere av New York at drinken ble for tam og blass. Oppskriften ble tilsatt sort pepper, Cayennepepper, Worcestershire, sitron, og Tabasco. En klassiker var kommet til verden!

En annen historie forteller riktignok at Bloody Mary er oppkalt etter den engelske dronningen Mary Tudor (Mary I), grunnet hennes meget blodtørstige henrettelser av hundrevis av protestanter.

Tabasco er en ingrediens i Bloody Mary.

Bloody Mary

Her følger den klassiske oppskriften på Bloody Mary, samt noen forslag til alternative Bloody Mary-drinker.

Originalen

* 4 cl Vodka

* Noen dråper Tabasco Red

* Noen dråper Tabasco Green

* Noen dråper Worcestershire

* Toppes med Tomatjuice

* Saften fra ½ sitron

* Selleristang

* Salt og pepper

Garnityr: Sitronskive, vasket og renset selleristang og cherrytomat.

Fremgangsmåte: Fyll et høyt glass med isbiter. Rør først inn rød og grønn Tabasco, etterfulgt av vodka, worcester og sitronsaft. Toppes med tomatjuice, og dryss over salt og pepper.

Tips:Topp det hele med litt rødvin! Skaper en ekstra dyp og god smak og farge.

Chipotle Maria

* 4 cl Tequila

* Noen dråper Tabasco Chipotle

* Noen dråper Tabasco Red

* Noen dråper Worcestershire

* Toppes med Tomatjuice

* Saften fra ½ lime

* Selleristang

* Salt og pepper

Garnityr: Limebåt, vasket og renset selleristang og sølvløk.

Fremgangsmåte: Fyll et høyt glass med isbiter. Rør først inn begge typer Tabasco, etterfulgt av tequila, worcester og sitronsaft. Toppes med tomatjuice, og dryss over salt og pepper.

Tips: I den meksikanske versjon erstattes deler av tomatjuicen med Corona Extra øl.

Ruby Mary

* 4 cl Gin

* Noen dråper Tabasco Red

* Noen dråper Tabasco Green

* Noen dråper Worcestershire

* Toppes med Tomatjuice

* Saften fra ½ sitron

* Selleristang

* Salt og pepper

Garnityr: Sitronskive, vasket og renset selleristang og cherrytomat.

Fremgangsmåte: Fyllet høyt glass med isbiter. Rør først inn rød og grønn Tabasco, etterfulgt av gin, worcester og sitronsaft. Toppes med tomatjuice, og dryss over salt og pepper.

Tips: Topp det hele med litt rødvin! Skaper en ekstra dyp og god smak og farge.

Powered by Labrador CMS