Norges beste vinkart, dette er de nominerte

Flere tusen sider med vinkart er lest, vurdert og diskutert av juryen. Hvem har det beste vinkartet i Norge? Nå har juryen nominert i fem kategorier. Britannia Hotel er nominert i fire av de fem kategoriene.

Juryen til Norsk Vinkelnerforening, Star Wine List og Kapital har nominert kandidatene til årets kåring av de beste vinkartene i Norge. Alle de toneangivende restaurantene i Norge deltar for å vinne den prestisjefylte tittelen «Norges beste vinkart» eller en av de andre kategoriene som kåres for tredje gang i 2020. Følgende kategorier er bedømt av juryen:

«Norges Beste Vinkart» (hovedkategori)

«Beste lille vinkart», Årets nykommer

«Beste champagneliste»

«Beste vinkart – vin på glass».

De nominerte til «Beste vinmeny» og «Folkets favoritt 2020» offentliggjøres senere, melder Kapital.no/vin.

Vinneren kåres 9. november

Mandag 9. november skal juryen (juryformann Rune Rake, Heidi Iren Hansen MW, Tone Veseth og Trond Erling Pettersen fra Vinmonopolet) være ferdig med å kåre de aller beste vinkartene i Norge.

Innsendte bidrag er blitt inspisert grundig, og dagens nominerte vinkart er et resultat av mange arbeidstimer med jurymøter, diskusjoner og vurderinger i de forskjellige kategoriene.

De nominerte 2020

«Norges beste vinkart 2020»

Kåring av «Norges beste vinkart» er sammensatt – utvalg, variasjon, kvalitet og filosofi mellom vinliste og konsept må harmonere. For å få en etisk korrekt og gjesteorientert bedømming er vinservice, utstyr og prissetting med som kriterier.

* Park Hotel Vossevangen

* Hallingstuene

* Grand Café

* Tollboden

* Skigaarden

* Britannia

* Happolati

«Årets nykommer 2020»

Grunnlaget for årets nykommer er et vinkart som utmerker seg fra et nyåpnet sted fra forrige kåring. Juryen vektlegger konsept, design og utvalg.

* Britannia Hotel

* Apostrophe

* Nektar

* Smag & Behag

* The Vandelay

* VIN Bjørvika

* Imperial/The Tea Room

«Beste vin på glass 2020

Her vektlegges variasjon, kvalitet og prissetting. Kvalitet på vinen ved tidspunkt for servering vil veie høyt – åpnede flasker som har stått for lenge vil trekke ned i poengbedømmingen. Det må minimum være 10 viner på glass for å bli vurdert.

* Territoriet

* Champagneria

* Park Hotel Vossevangen

* POP Vinbar

* To Rom & Kjøkken

* Grand Café

* Britannia

«Beste lille vinkart 2020»

En kategori som bedømmes på lik linje med Norges beste vinkart, men som også inkluderer flere restauranter/konsepter som i markedet ellers ikke når opp i hovedkonkurransen på grunn av begrenset utvalg. Filosofi og variasjon vil vektlegges.

* Kraft Bodega

* Spontan Vinbar

* Bro

* Apostrophe

* Kolonialen

* Vinoteket

* Territoriet

* Beijing Palace

«Beste champagne-/musserende-vinkart 2020»

Her vil utvalg i antall, bredde og dybde samt pris og filosofi vekte tyngst.

* Skigaarden

* Lyst på

* Britannia

* Vinoteket

* Park Hotel Vossevangen

Juryen i «Norges beste vinkart» 2020

Rune Rake bor i Oslo og jobber i eget konsulentfirma. Interessen for mat og vin bygde seg sakte opp over et tre år langt jobbopphold i Piemonte for 25 år siden. Etter den tid har det blitt en lang læreprosess uten formell vinutdannelse, men med hyppige besøk til eget hus i Piemonte. Han har tidligere vært jurymedlem i The World’s 50 Best Restaurants, og er nå i juryen for The Nordic Prize, og har sett de fleste vinkart og menyer i Norge.

Trond Erling Pettersen kommer fra Levanger, og er tidligere journalist i Dagbladet. Han har tatt flere WSET-utdanninger, og fullførte WSET Diploma in Wines and Spirits i 2018. De siste seks årene har han jobbet i Vinmonopolet, først i kommunikasjonsavdelingen med ansvar for Vinmonopolets podcast, og i senere tid som kategorisjef i sortimentsenheten. Han har også ansvaret for kontakten med fagpressen i Vinmonopolet.

Tone Veseth Furuholmen kommer fra Oslo og er Senior Produktsjef i Vinmonopolet med ansvar for bl.a. Italia, Spania og Portugal. Hun har tidligere studert flere år i Italia, der vininteressen startet for alvor. Hun bestod vinkelnereksamen i 2010 og WSET Diploma i 2017. Hun har jobbet en rekke år med vinimport i Arcus Gruppen og har også arbeidserfaring fra Det italienske eksportrådet. For tiden er hun dessuten Master of Wine-student på 3. året og foreleser på sommelierutdannelsen ved Kulinarisk Akademi.

Heidi Iren Hansen kommer fra Trøgstad. Hun har de siste fem årene bodd i Oslo og jobbet på Kulinarisk Akademi med ansvar for alle vinkurs og vinutdannelser. Hun tok vinkelnerutdannelsen i 2009, WSET Diploma in Wines and Spirits i 2013 og ble Master of Wine høsten 2020. Hun har også tre pallplasser i norsk og nordisk mesterskap for sommelierer. Før hun begynte på Kulinarisk Akademi, har Hansen blant annet jobbet som sommelier på Norske Selskab og restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods.

Kilde: Kapital.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS