Nyhet i testutvalget: Palazzo della Torre fra Allegrini

Allegrini Palazzo della Torre ble lansert i Vinmonopolets testutvalg nå i juli. Vinen er produsert på «double fermentation»-metoden, som gir en ripasso-lignende stil, men er mindre sødmefull enn en tradisjonell ripasso.

Publisert

Palazzo della Torre er en enkeltvinmark som omkranser Allegrinis Villa della Torre i Fumane di Valpolicella. Der har de drøye 40 hektar med vinmark og noen av vinrankene er plantet så tidlig som i 1962. Jordsmonnet er variert, men består hovedsakelig av leire og kalk.

Vinen passer til pastaretter, risotto samt grillet og stekt kjøtt. Den er også egnet til skinke og vellagrede oster.

Allegrini Palazzo della Torre 2016

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent: Allegrini

Varenr.: 5506401 (Vinmonopolet).

Druer: Corvina Veronese (40 %), Corvinone (30 %), Rondinella (25 %), Sangiovese (5 %).

Alkohol: 13,5 %.

Pris: 240 kroner.

Importør: Stenberg & Blom.

Allegrini

Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto.

Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin.

Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler.

Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico. I dag ledes familieprodusenten av søsknene Marilisa og Franco Allegrini (6. generasjon). Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for markedsføring og PR.

Allegrini mottok utmerkelsen «Winery of the Year 2016» av Gambero Rosso.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca