Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Bondens marked tildelt Det Norske Måltids hederspris 2018

Hedersprisen i Det Norske Måltid tildeles en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig matproduksjon, Stiftelsen Bondens marked Norge.

Publisert

Juryen uttaler:

2018 var året da den norske «osterevolusjonen» ble mye omtalt, og årets hedersprisvinner har sin del av æren for at nordmenn har fått opp øynene for ost fra eget land. Vinnerens innsats har derimot ikke vært begrenset til ostesegmentet, og vinneren har således, på generelt grunnlag, vært en viktig drivkraft for økningen av i småskala- og lokalmat i Norge de siste 15 årene.

Vinneren legger til rette for spennende møter mellom produsenter og forbrukere, som har gitt store ringvirkninger i form av økt interesse, kunnskap, produksjon og innovasjon innen norsk mat.

Årets vinner av Det Norske Måltids hederspris har på utrettelig vis arbeidet for å fremme tilgangen og kvaliteten til norsk mat i hele landet, og resultatet kan både produsenter og forbrukere glede seg over.

Juryen består av tidligere vinnere av Det Norske Måltids hederspris.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Det Norske Måltids hederspris

Disse har vunnet hedersprisen i Det Norske Måltid

2018: Stiftelsen Det Norske Måltid Norge

2017: Morten Schakenda

2016: Wenche Andersen

2015 Astri Riddervold

2014 Bodil Nordjorde

2013 Arne Brimi

2012 Halvor Heuch

2011 Ingrid Espelid Hovig

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som en av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Det Norske Måltid arrangeres for 11. gang i januar 2019 (kåring for 2018).

Les mer på Detnorskemaltid.no

Powered by Labrador CMS