Dommere i delfinalen i Tromsø sist uke: Gissur Gudmundsson (Island), Gunnar Jensen (Mathallen i Tromsø), juryleder Wenche Andersen (TV2), Sigrid Rafaelsen, (Umami Harstad), Petter Markussen (Festivalsjef Smak Nordnordsk matfestival). (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)

Dette er finalistene i Det Norske Måltid

Finalistene til Det Norske Måltid 2016 er nå klare, med stor geografisk spredning over hele landet. 15 av landets fylker er med i finalen.

Publisert

Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, skal finalejuryen samles i november.

Høy kvalitet

– De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

– Vi gleder oss enormt over at produkter fra hele landet når opp til finalenivå i landets viktigste kåring av matkvalitet, sier de to.

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2017.

Finalejuryen

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To rom og kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Her er finalistene i Det Norske Måltid 2016 (sesong 9)

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms


Årets sjømat oppdrett: Salmaburger, Salmon Brands AS, Oslo


Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland


Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal


Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms


Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane

Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland


Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold

Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold

Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland

Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag

Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo

Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud

Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland

Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal

Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland

Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag

Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus

Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder

Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdalsbryggeriet, Nord-Trøndelag

Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland

Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag

Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag

Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid startet i 2008, og regnes nå som et av landets viktigste matpriser.

Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.

Les mer på Detnorskemaltid.no

Powered by Labrador CMS