DET NORSKE MÅLTID 2022

Noen av dommerne i Det Norske Måltid 2022.
Noen av dommerne i Det Norske Måltid 2022.

Klart for finale

Torsdag 2. februar er det finale i Det Norske Måltid 2022. Den arrangeres på Clarion Hotel Air på Sola i Rogaland.

Norske produsenter sendte inn 250 produkter fra hele landet til årets konkurranse, som er den 15. i rekken.

Dommerne, som er blant landets fremste kokker og restauratører, har smakt seg frem til 39 finalister, som representerer det ypperste vi har av mat og drikke i Norge.

– Viktig at norsk mat og drikke løftes frem

– Det er gledelig å se kvalitetsutviklingen som har vært i norsk mat- og drikkeproduksjon de siste 15 årene. Trøndelag, Viken og Rogaland har alltid vært, og fortsetter utviklingen som solide matregioner i Norge, og dette gjenspeiles i årets finalister. Men det viktigste er ikke hvilke områder i Norge som hevder seg. Det viktigste er at norsk mat og drikke løftes frem, uavhengig av hvor det produseres. Sammen bygger vi stoltheten rundt norsk mat og drikke som de dyktige produsentene fortjener, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

13 kategorier i finalen og hederspris

Det er 13 kategorier i finalen, og det er tre finalister i hver kategori. Hvem som kan smykke seg meg hedersbetegnelsen i Det Norske Måltid 2022, blir avslørt i den store finalen som finner sted på Clarion Hotel Air på Sola, torsdag 2. februar klokken 1800.

Under kåringen blir det også kjent hvem som får Det Norske Måltids hederspris, som blir delt ut for 11. gang.

Her finner du alle finalistene i Det Norske Måltid 2022

Meny av bondelagskokken

Bondelagskokken Mette Julius Evensen står for menyen under kåringen av Det Norske Måltid 2022.
Bondelagskokken Mette Julius Evensen står for menyen under kåringen av Det Norske Måltid 2022.

Det ventes over 400 feststemte gjester fra matnasjonen Norge til festkvelden på Clarion Hotel Air.

Kveldens meny er komponert av bondelagskokk Mette B. Julius Evensen, og består av de 39 finaleproduktene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS