Kommunikasjonsdirektør i Ringnes, Johanna Ellefsen Rostad. (Foto: Kilian Munch)

Ringnes kutter ytterligere 190 tonn plast

Ringnes har slanket halvlitersflaskene sine med 2,6 gram. Totalt bidrar det til en årlig plastreduksjon på 190 tonn.

Publisert

Med dette grepet har Ringnes tatt et nytt og viktig skritt mot målet om å redusere plastforbruket med hele 1000 tonn innen utgangen av 2025.

Halvveis til 2025-målet

– I Ringnes har vi tidligere slanket 1,5-litersflaskene våre. Nå har 0,5-litersflaskene vært gjennom samme øvelse – og totalt er nå flaskeparken bestående av blant annet kjente merkevarer som Pepsi Max, Solo, Farris, Villa, Mozell og julebrus slanket med 510 tonn plast på to år. Dette er små kutt per flaske, men som i sum utgjør en stor forskjell, sier kommunikasjonsdirektør i Ringnes, Johanna Ellefsen Rostad, i en pressemelding.

Ikke for tynne

Hun er ikke bekymret for at de nye flaskene er blitt for tynne.

– Vi opplever at vi svarer på et ønske blant de som er glade i merkevarene med vårt arbeid med å kutte plast. Samtidig er vi selvfølgelig opptatt av at flaskene tilfredsstiller våre strenge krav til kvalitet og brukervennlighet. Før vi besluttet kuttene var flaskene gjennom en rekke tester, sier hun videre.

Krevende

Ringnes’ Plastløfte

Innen 2025 skal Ringnes:

Fjerne 1000 tonn ny engangsplast innen utgangen av 2025

Sørge for at minst 50 prosent av plasten vi benytter i vår emballasje er av resirkulert plast.

Fremme det norske pantesystemet og jobbe for 100 prosent gjenvinningsgrad

Selv om Ringnes nå er over halvveis til målet om plastkutt, er Rostad tydelig på at det vanskeligste gjenstår.

Vi har en klar plan for hvordan vi skal ta ut de neste 200-250 tonnene, men skal vi nå 1000 tonn innen utgangen av 2025 må vi fortsette å lete etter plast som kan kuttes, sier hun.

Ringnes har avlagt et «Plastløfte», der de blant annet har forpliktet seg til å kutte plastbruken og bruke mer resirkulert plast.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS